Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Jakovčić:

Granični prijelaz Kaštel-Dragonja sramota je i za Hrvatsku i za Sloveniju

Kaštel-Dragonja
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/7
27.05.2016.
u 12:24

Najavio je da će se pismom obratiti povjerenici Europske komisije za promet Violeti Bulc s pozivom da potakne vlasti u Zagrebu i Ljubljani na žurno rješavanje tog problema.

Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić upozorio je u četvrtak u govoru na plenarnoj sjednici u Bruxellesu na iznimno loše stanje u kojem su granični prijelaz Kaštel-Dragonja i prilazne prometnice, priopćio je ured zastupnika.

Taj granični prijelaz sramota je i za Hrvatsku i za Sloveniju, rekao je Jakovčić. Najavio je da će se pismom obratiti povjerenici Europske komisije za promet Violeti Bulc s pozivom da potakne vlasti u Zagrebu i Ljubljani na žurno rješavanje tog problema.   

"Želim upozoriti na ozbiljan problem koji imamo na graničnom prijelazu Kaštel-Sečovlje između Hrvatske i Slovenije. Taj granični prijelaz i stanje u kojem je prometnica koja vodi od njega prema gradu Buje u Istri sramota su za obje zemlje”, kazao je.

„Još kao župan pokušao sam zainteresirati vlasti u Zagrebu i Ljubljani da riješe taj problem. Na žalost, za to nije bilo ni sluha ni interesa na obje strane. Zato sam pripremio pismo koje ću poslati povjerenici EK za promet Violeti Bulc u uvjerenju da će ona senzibilizirati hrvatsku i slovensku vladu da napokon urede granični prijelaz Kaštel-Sečovlje. Uređenjem tog graničnog prijelaza dobili bismo vizit kartu kakvu i Hrvatska i Slovenija, kao turističke destinacije, trebaju" , istaknuo je.

>>Slovenci bodljikavu žicu zamjenjuju vrtnom ogradom – sa žilet-žicom na vrhu!

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije