Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekonomski institut

Jakovčević stopirao imenovanje M. Vehovec

maruška vizek
Foto: Tatjana Tadić/PIXSELL
05.05.2016.
u 11:52

Nova je ravnateljica trebala biti imenovana još u travnju, no novo Upravno vijeće Instituta poništilo je ranije raspisan natječaj jer “želi sudjelovati u tom procesu”

Ekonomski institut čekao je potvrdu Maje Vehovec na poziciju ravnateljice, no novo Upravno vijeće Instituta na čijem je čelu profesor Ekonomskog fakulteta Drago Jakovčević stopiralo je imenovanje, odnosno poništilo natječaj. Novo Upravno vijeće imenovalo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja krajem ožujka, a kojem je Znanstveno vijeće Ekonomskog instituta preporučilo da za ravnateljicu izabere M. Vehovec.

Sumnje da je riječ o kontroli

No Jakovčević je čekao više od mjesec dana na sazivanje sjednice na kojoj bi se nova ravnateljica potvrdila, a kada je prošli tjedan stigao poziv za sjednicu, među predloženim točkama bilo je poništenje natječaja uz tek jednostavno obrazloženje “da novi članovi Vijeća žele biti u tom procesu”. Za zaposlenike Instituta takva je odluka iznenađenje, kao i činjenica da su tako dugo morali čekati na sazivanje sjednice. Postoje i sumnje da Vlada sada želi imati kontrolu nad vodstvom te znanstvene institucije. Jakovčević odbacuje takve tvrdnje i kaže da su postupili prema Statutu.

– Mi smo novi članovi i logično je da želimo novi natječaj. Nemam ništa protiv M. Vehovec, niti je poznam. Novi natječaj raspisat će se 12. svibnja i bit će otvoren dva mjeseca – objašnjava Jakovčević.

Znat će se u srpnju

Do tada će na poziciji v. d. ravnateljice ostati Maruška Vizek. Naime, nakon što je bivša ravnateljica Dubravka Jurlina-Alibegović imenovana za ministricu, Ekonomski je institut raspisao natječaj za izbor novog ravnatelja na koji su se prijavile tri kandidatkinje, a imenovanje je predviđeno za početak travnja. Odgodom, to će biti poznato tek u srpnju.•     

>> Zapeo izbor ravnateljice Ekonomskog instituta

Komentara 2

OB
ObrenM
16:33 05.05.2016.

Opravdanje neizbora predlozene:"Ja je niti ne poznam"je tocno,ali zato poznaje jako dobro novu podobnu.

TU
tuznapuma
14:05 05.05.2016.

podobnog staviti ne sposobnog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije