Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija

Jagoda Bastalić: Ovakve napade nisam mogla zamisliti ni u najgoroj noćnoj mori

Jagoda Bastalić
Foto: Krasnodar Peršun/HRT
1/2
20.01.2017.
u 12:24

HRT-ova novinarka i urednica bila je izložena monstruoznim napadima pojedinih portala koje je odlučila tužiti

Novinarka i urednica HRT-a Jagoda Bastalić, koja je bila izložena medijskim napadima portala poznatih po širenju govora mržnje, potvrdila je u petak Hini da je prijavila autora klevetničkog pisma objavljenog na portalima, poručivši kako takve napade "nije mogla zamisliti ni u noćnoj mori".

Najavila je da će pravdu potražiti sudskim putem istaknuvši kako ni jedna od tvrdnji u pismu navodnog natporučnika HV-a Dubravka Jošića, objavljenog na tim portalima, nije istinita – odnosno da nema oca koji je bio zapovjednik JNA, nema brata i nikada nije živjela u Okučanima, a kamoli radila na Radiju Okučani tzv. SAO Krajine u vrijeme okupacije toga dijela Hrvatske.

"Bila sam u Zagrebu tijekom 90-ih, a ovakve monstruozne napade sada, dvadeset godina poslije, nisam mogla zamisliti ni u najgoroj noćnoj mori", kazala je Bastalić za Hinu.

Najnoviji napad na novinarku HRT-a osudilo je i vodstvo te kuće koje se oglasilo priopćenjem u kojem se ističe da je HRT-u cilj zaštititi novinarsku profesiju i neovisno novinarstvo od pritiska, bez obzira na to s koje strane oni dolaze.

U priopćenju HRT izražava podršku Jagodi Bastalić i drugim zaposlenicima, novinarima, urednicima i voditeljima te svim vanjskim suradnicima koji su zadnjih mjeseci bili izloženi napadima pojedinih medija.

HRT ujedno poziva da se u javnome i medijskome govoru u Hrvatskoj umjesto govora mržnje služi isključivo provjerenim i točnim informacijama koje su u skladu s profesionalnim standardima i pravilima struke te standardima demokratskoga društva, kaže se u priopćenju.

Podršku Jagodi Bastalić izrazilo je i Hrvatsko novinarsko društvo, zatraživši "hitnu i oštru reakciju na seriju divljačkih medijskih napada na kolegicu Jagodu Bastalić".

Komentara 28

DU
Deleted user
13:43 20.01.2017.

Ako jagoda govori istinu, treba joj se ispričati.Ali, ako kojim slučajem laže, odmah potjerati sa HTV-a.Mislim da postoje službe, koje su nam dužne podastrijeti istinu.

KV
kvatrić
16:48 20.01.2017.

Za otkriti istinu imamo odličan lakmus papir. Samo treba vidjeti reakciju Lekovićevog SND-a i sve je jasno. S obzirom da su ju Lekovićevci podržali, jasno je da je natporučnik u pravu tj. da je četnikuša.

Avatar Feniks
Feniks
15:16 20.01.2017.

Jagodu Bastalić i Saša Kosanović sudjelovali su u kreiranju Latinice. Znamo kako je završio Kosanović.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije