Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bura oko referenduma

Tuđman: Jović je nekoć tvrdio da ne zna jesu li hrvatski generali pripadnici mafije ili države

Miroslav Tuđman
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
02.10.2014.
u 15:29

- Sada se vidi da je upravo odluka predsjednika Tuđmana bilo dugoročno povijesna i državnička - kazala je Kosor

- Sasvim sigurno nesmotrena i neprihvatljiva izjava koja nije utemeljena na povijesnim činjenicama - kazala je bivša premijerka i predsjednica HDZ-a, saborska zastupnica Jadranka Kosor o izjavi, sada već smijenjenog, glavnog analitičara predsjednika Ive Josipovića, Dejana Jovića.  

Jović je u časopisu Politička misao ustvrdio da je referendum o hrvatskoj nezavisnosti u svibnju 1991. bio "vrlo neliberalan" te da nije održan u “free and fair (slobodnim i poštenim, op.a.)" okolnostima. - Referendum, kao dodatni mehanizam, raspisan je upravo i zato da bi se vrlo jasno, u temeljima hrvatske državnosti, ugradila volja naroda - kazala je Kosor te dodala da su se svi ti procesi mogli odvijati i bez referenduma.

- No, sada se vidi da je upravo odluka predsjednika Tuđmana bilo dugoročno povijesna i državnička - kazala je Kosor i dodala da su takve izjave "apsolutno neshvatljive i treba ih odbaciti". Ivo Josipović je zbog te tvrdnje danas razriješio glavnog analitičara Dejana Jovića.   

Izjave Dejana Jovića komentirao je i Miroslav Tuđman:

 - Sa znanstvenog stajalšta, teza koju zastupa Jović da narodi ne žele svoju državu naprosto nije u skladu s elementarnom faktografijom. Sada u Europi imamo više od 50 država. Imamo tendenciju nastanka sve više novih nacionalnih država. Njegova teza je potpuno promašena. Dolazimo i do neslaganja glavnoga analitičara predsjednika sa samostalnom hrvatskom državom.Prije no što je postao analitičar tvrdio je kako će tranzicija završiti kada komunističke stranke i isti ljudi dođu na vlast. Kazao je i kako gledajući slike hrvatskih generala ne možete znati jesu li to pripadnici mafije ili države. Radi se o kontinuiranom političkom uvjerenju i čudi me da je on bio savjetnik predsjednika, kazao je Tuđman.

>>Josipović smijenio savjetnika Dejana Jovića: 'Štetna i pogrešna izjava'

>>'Povukao je kočnicu kad mu je Jović ugrozio kampanju'

>>Josipović se ograđuje od Jovićeva stava o referendumu o nezavisnosti Hrvatske

Komentara 26

DR
draxy
15:35 02.10.2014.

Savjetnik je samo govorio ono što predsjednik voli slušati.

19
1995josip
15:30 02.10.2014.

Koliko još ima savjetnika koji žive u prošlom vremenu i misle da je tito još živ ?

Avatar tituš
tituš
15:21 02.10.2014.

na Goli s njim!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije