Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESAVLADIVI PROBLEMI

Jadran film produkcija Vinka Grubišića ide u stečaj zbog duga od skoro 300.000 kuna

Vinko Grubišić
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
10.02.2016.
u 14:54

Jadran film produkcija je osnovana u rujnu 2009. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, direktor joj je Vinko Grubišić, a kao osnivač navodi se Jadran film, nekada najveća hrvatska filmska kuća.

Trgovački sud u Zagrebu objavio je oglas u kojem se pozivaju zastupnici Jadran filma produkcije d.o.o, tvrtke za proizvodnju filma i trgovinu čiji je direktor Vinko Grubišić, da u roku od petnaest dana predaju ovjeren popis imovine i obveza tvrtke kojoj je utvrđen dug od nešto više od 294.000 kuna. 

U oglasu se pozivaju vjerovnici Jadran film produkcije da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka, a ne odazove li se Vinko Grubišić i vjerovnici njegove produkcijske tvrtke, sud će smatrati da je Jadran film produkcija nesposobna za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zatvaranju stečajnog postupka.

Jadran film produkcija je osnovana u rujnu 2009. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, direktor joj je Vinko Grubišić, a kao osnivač navodi se Jadran film, nekada najveća hrvatska filmska kuća. 

Prema posljednjim predanim financijskim izvješćima za 2014. Jadran film produkcija je tu godinu završila s prihodom od čak 1,47 milijuna kuna i s dobiti od nešto više od 170.000 kuna.

Mediji su pisali da je Jadran film produkcija još 2013. bila jedna od rijetkih uspješnih tvrtka nastalih iz Jadran filma kojemu je te godine bio blokiran račun. Prema tadašnjim rezultatima poslovanja te su godine blokirane račune imali i Jadran film tehnika, Jadran film laboratorij, Jadran film studio, Jadran film distribucija i Jadran film scenografija. Bez blokade računa i s dobiti poslovala je Jadran film produkcija i Jadran film kreativna agencija.

>> Papićev apel pokrenuo nova sporenja oko Jadran filma

Komentara 6

Avatar maxist
maxist
15:17 10.02.2016.

jadran film je bila velika tvrtka velikih profesionalaca, mjesto gdje se moglo sve ---u svijetu filma čuvena u svjetskim razmjerima, Hrt je godinama imao unajmljen studio za velike projekte, rasvjetu, skladišta scenografije a koristilo se i usluge foto-filskog laboratorija JFF -a........)0-ih je pao među prvima pod zube pretvorbaša-minhauzena-zloduha..........Satrli su SVE !!! .pročerdalo se zadnji hangar i m2 zemljišta uništilo funduse i mogućnost rada i razvoja filmske umjetnosti ..........Pod patronatom države !! ..zna se i početak i kraj agonije a ova minorna vjest je rezime "rasturanja filmske industrije u Hrvata"........a glavni akter milijuner..........TAKO ode sve.........pm

UJ
ujo41
15:17 10.02.2016.

a šta znaju mladi partizani nego minirati

Avatar AlenkaBratušek
AlenkaBratušek
15:46 10.02.2016.

Puno sam gov...na u životu upoznao ali OVAJ lik ima počasno mjesto!Nikad neću zaboraviti što je o njemu mislio pokojni Željko Malnar!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije