Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova svađa

'Da branitelji žele razgovarati, ne bi prijetili, postavljali ultimatume i tražili ostavku'

milanović
Foto: Vlada/Twitter
1/2
05.05.2015.
u 12:25

Josip Klemm: Vjerujem da je premijer toliki domoljub da će odrediti datum i razgovarati s braniteljima. Čekamo 200 dana

Od sastanka premijera Zorana Milanovića i branitelja iz Savske 66, kako sada stvari stoje, neće biti ništa. Iako se nakon “pomirbe” u Okučanima činilo da bi do konačnog dijaloga moglo brzo doći, sve je palo u vodu nakon braniteljskog skupa na glavnom zagrebačkom trgu i poruka Đure Glogoškog premijeru. Glogoški je, podsjećamo, dao Milanoviću rok do četvrtka za otvaranje dijaloga.

– Nakon isteka roka podsjećam na riječi koje smo zadnji put izrekli na ovome mjestu: da je mali korak od Trga bana Jelačića do Trga svetog Marka. Ako ne možete osigurati budućnost hrvatskom narodu, odstupite, ako ne prije, onda na Dan državnosti 30. svibnja. A mi, mi ćemo ostati u Savskoj sve dok ne napravimo društvo po mjeri svakog čovjeka u Hrvatskoj – kazao je na skupu Glogoški i tako uništio svaku mogućnost da do sastanka s premijerom zaista i dođe.

U Vladi, doznajemo, smatraju da se s takvim načinom komunikacije – prijetnjama, ultimatumima i pozivima na ostavku, sastanak dogovarati ne može.

– Očito je da nisu ni voljni razgovarati jer, da jesu, ne bi takve poruke slali – kaže naš izvor iz Vlade. Odaslane poruke, smatraju u Vladi, nisu slučajnost, nego dokaz da su branitelji nakon pomirljivih tonova u Okučanima očito imali problema te su situaciju odlučili radikalizirati što je dokaz da im popuštanje i nije cilj.

– Mi, branitelji, pozivamo premijera na zajedništvo i dijalog. Vjerujem da je premijer toliki domoljub da će odrediti datum i razgovarati s braniteljima. Čekamo 200 dana – poručio je Josip Klemm, jedan od predstavnika branitelja iz Savske 66.

>> Glogoški: Milanoviću dajemo rok do četvrtka da otvori dijalog

>> Milanović na obljetnici 'Bljeska' razgovarao s Glogoškim i Klemmom, branitelji mu poklonili majicu

Komentara 120

DC
dubravko.crnjak
13:50 05.05.2015.

Đuro i Klemm... Tko su oni da mogu postavljati uvjete? Koliko vidim, ne predstavljaju sve hrvatske branitelje, nego samo jedan dio. Dio onih koji žele kruha preko pogače, privilegije i nerad. Svakako da jedan invalid Domovinskog rata mora imati primanja koja su u skladu s tjelesnim ozljedama i invaliditetom, ali to onda treba omogućiti i svakom drugom građaninu RH, pogotovo djeci. Da nam se opet ne bi događalo da nam djeca invalidi dobivaju mizeriju od pomoći, odnosno roditelji ili osobe koji ih uzdržavaju. Svi smo jednaki, ne smiju postojati jednakiji. Na našu žalost, jednakiji se danas okupljaju u Savskoj...Za to se branitelji, koji su ginuli, koji su teško ranjeni, nisu borili...

VE
Velikogoričan56
13:16 05.05.2015.

Gledao sam malo na tv susret Milanovića i invalida u Okučanima, galamili su sa svih strana kao kumice na placu, umjesto da kulturno razgovaraju jedan na jedan, a tako bi vjerojatno htjeli razgovarati i na traženom sastanku. Ne volim Milanovića ali pod tim uvjetima nio ja nebi pristao na sastanak.

Avatar traktorista s dušom
traktorista s dušom
13:54 05.05.2015.

Klem i Glogoški su najavili....RAT.....i na silu smjenu Vlade......pa ajde Junaci...da vas vidimo....napravite rat....napravite to o čemu meljete 6 mjeseci......da i to vidimo.......ili samo....lajete na mjesec.......baš jedva čekam....da vidim protiv koga....i kako će te to vi ratovati.......sram vas bilo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije