Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar lalovac

Neću dopustiti izrugivanje s državom! Moramo svi biti ravnopravni

boris lalovac
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/11
30.08.2015.
u 18:11

SDP-ov ministar financija, Boris Lalovac, danas je u Samoboru na javnoj tribini razgovarao s građanima o mjerama i reformama koje značajno utječu na svakodnevicu građana i gospodarski rast Hrvatske

– Učinili smo vrlo značajne promjene i snažne poteze poput rješavanja pitanja dohotka i stambenog pitanja koji su važni za građane, a koje nitko drugi do sada nije želio otvoriti. Rješavanjem tih pitanja rasterećujemo hrvatske građane, a ne zadužujemo onako kako je to radila prijašnja vlast. Važna nam je komunikacija s građanima i drago mi je da danas imam priliku razgovarati o mjerama koje provodimo i onima koje planiramo provoditi – istaknuo je SDP-ov ministar financija, Boris Lalovac, danas u Samoboru na javnoj tribini gdje je razgovarao s građanima o mjerama i reformama koje značajno utječu na svakodnevicu građana i gospodarski rast Hrvatske.

Ministar je poručio da sve komponente BDP-a pokazuju pozitivne trendove te da je vraćen optimizam među hrvatske građane. Smanjivanjem poreza, pogotovo poreza na rad, kao i rješavanje stambenih pitanja ono je što smatra najvažnijim potezima.

– Gospodarski rast se ne može dogoditi slučajno, nego je rezultat višegodišnjeg rada naše Vlade. Hrvatska danas raste, što pokazuje izvješće Državnog zavoda za statistiku o rastu BDP-a za 1,2 % u drugom tromjesečju 2015. godine već treći kvartal za redom. Rezultat rasta rezultat je toga što smo počistili nered koji je HDZ ostavio 2011. godine – rekao je Lalovac.

Građani su se najviše interesirali na objašnjenje procesa fiskalizacije, rješenja za dužnike u švicarskim francima, ali i o tome što mnogi pozitivni rezultati koje bilježimo u Hrvatskoj posljednjih mjeseci znači za njih. Ministar je pojasnio način na koji teče proces fiskalizacije te rekao kako je tijekom ljeta i dalje nailazio na objekte koji su diljem hrvatske obale izdavali po jedan račun dnevno, što je ocijenio neprihvatljivim, priopćili su iz SDP-a.

Naravno da ne trebamo zatvarati objekte ako netko ne izda jedan račun ili ima 10 kuna viška u blagajni, no izrugivanje s državom je ono što rade oni koji izdaju jedan račun dnevno i to je nešto što ne mogu dopustiti jer time ne poštuju minimalne zakone. Moramo svi biti ravnopravni i fiskalizacijom želimo osigurati da svi plaćamo poreze i imamo pravo na mirovinski i zdravstveni sustav visoke kvalitete kakav sad imamo – poručio je Lalovac.

Građanima je pojasnio da je za gospodarski rast i otvaranje novih radnih mjesta potrebno uvesti red u državu, omogućiti fair play svima i ne dopustiti nikome da bude iznad zakona. Mjere koje smo proveli – predstečajne nagodbe, fiskalizacija i ostale metode uvođenja reda u porezni sustav i mjere Vlade koje su pomogle gospodarstvu, omogućile su današnji rast i otvaranje novih radnih mjesta.

Uvođenje reda u porezni sustav bio je jedan od naših prioriteta kako bismo zaštiti radnike i poduzetnike. Nitko ne smije biti iznad zakona, a država kvalitetnom naplatom poreza brine za građane i ne dopušta povratak u sustav kaosa.

Porezno rasterećenje utjecalo je na milijun hrvatskih građana. Za vrijeme i nakon krize nije bilo niti jedne aktivne mjere za povećanje zapošljavanja, što nije slučaj s našom Vladom. Stopa nezaposlenosti danas je najniža u posljednjih 6 godina, a samo od početka ove godine zaposleno je 70 000 mladih osoba.

– Rješavanjem problema u kojima su se nalazili građani s kreditima u švicarskim francima prekinulo je njihovo dužničko ropstvo. Banke su imale dovoljno vremena da same ponude rješenje, no to nisu učinile. Iako su nam važan partner, njihovi interesi nam nisu iznad interesa hrvatskih građana. Konverzijom kredita u švicarskim francima u euro taj problem bit će riješen i te će obitelji napokon krenuti dalje – zaključio je ministar Lalovac.

Komentara 111

GA
gasparri
18:50 30.08.2015.

67.3 milijarde kn si nas zadužio u 14 mjeseci, najviše od svih ministara od samostalnosti, to je tvoja politika Lalovac. Prodavač si magle Laovac, a da imamo normalne medije "ratrgali bi te zbog zaduživanja", ali jadni mediji ne mogu ništa jer ih kukuriku vlada kontrolira i ucijenjuje poreznom reprasijom.

DJ
djurex
18:50 30.08.2015.

ministar koji se zaduzio deset puta vise od ijednoga ministra prije njega..ministre recite nam zasto je hrvatska narodna banka privatno vlasnistvo a ne drzavno??

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
18:51 30.08.2015.

Rast BDP nije slučajnost? Pa kako to da je rast BDP isti kao i u Grčkoj, u kojoj nema ni vlade, ni države, ni posla, ni novaca? Ne postoji nikakav rast BDP, to je jugokomunistička izmišljotina koja je kombinacija tri stvari: jačanja dolara koji je prividno pokazao rast izvoza kojeg realno nema, masovnog dizanja kredita upravo od strane Lalovca što onda ide u potrošnju koja nema nikakvog realnog uporišta, te iseljavanja preko 100 tisuća ljudi koji su prestali biti teret na burzi i počeli su doma slati novac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije