Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u metajni

Izraelci došli na otok Pag snimati dokumentarac o ustaškim logorima, no mještani su ih otjerali

izraelska televizija
Foto: Screenshot/HRT
06.09.2015.
u 23:32

HRT izvještava da će Izraelci snimanje nastaviti na Petrovoj gori. Kako navodi HRT, početkom Drugog svjetskog rata logori su uspostavljeni u uvali Slana, gdje je živjelo više od osam tisuća ljudi, u neljudskim uvjetima. Bili su to Židovi, Srbi ili Romi, a veliku većinu logoraša činile su žene

Izraelska TV ekipa stigla je na otok Pag kako bi snimali dokumentarni film o ustaškim koncentracijskim logorima u uvali Slana i Metajni na otoku Pagu, no nisu uspjeli jer su mještani Metajne pozvali policiju zbog neovlaštenog snimanja škole te je izraelska TV ekipa napustila Pag u pratnji policije.

Objavio je to u nedjelju HRT u svom središnjeg Dnevniku. HRT izvještava da će Izraelci snimanje nastaviti na Petrovoj gori. Kako navodi HRT, početkom Drugog svjetskog rata logori su uspostavljeni u uvali Slana, gdje je živjelo više od osam tisuća ljudi, u neljudskim uvjetima. Bili su to Židovi, Srbi ili Romi, a veliku većinu logoraša činile su žene. Nakon tri mjeseca logor je zatvoren. Sa izraelskom TV ekipom stigao je iz SAD-a 70-godišnji Dani Novak, koji je izjavio za HRT kako su u Metajni bile zatočene njegova baka i teta.

Predstavnica židovske nacionalne manjine grada Zagreba, Sanja Zoričić Tabaković, izjavila je da je policija Izraelcima oduzela putovnice, no poslije su se korektno ponijeli. Policija tvrdi da putovnice nisu uzimali. Mještani Metajne policiju su zvali zbog neovlaštenog snimanja škole, a izjavili su da ništa ne znaju te da su uvrijeđeni jer stalno dolaze ekipe koje snimaju kuće u kojima su navodno bili logoraši.

>>Uz pozdrav 'Za dom spremni' ustaše su masovno zatvarali, protjerivali i likvidirali

>>'Za dom spremni' ustaški je pozdrav umrljan krvlju tisuća i tisuća ljudi

Komentara 94

CA
Catalonia
23:44 06.09.2015.

neka snimaju izraelci filmove i dokumentarce o Gazi i pojasu Gaze i o genocidu koji rade nad jadnim palestincima..netrebaju putovati daleko jel im je Gaza pod nosom!!!!! svako treba pocistit prvo svoje dvoriste!!!!!!

ŽU
žuti
00:06 07.09.2015.

Pazi malo, Izraelci ( da nije opet kukavičje jaje kao i Ostojićeva svastika na Poljudu?) došli snimati mjesta gdje su bili logori protivnika novonastale Države 1941. godine i zabranilo im! Imam za njih dobar prijedlog, neka otiđu svojim prijateljima ii najboljim saveznicima Amerima i neka pokušaju snimati film o logorima u kojima su bili zatočeni deseci tisuča američkih građana japanskog podrijetla nakon napada na Perl Harbour!

BJ
Bjelovar112
23:51 06.09.2015.

nek idu snimati u Staicevo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije