Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kritika iz dalja

Karamarko: Umjesto da njeguje porezne obveznike, Vlada sve radi da ih uništi

Dalj,Tomislav Karamarko
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/10
01.08.2014.
u 15:11

Mještanima Dalja zasmetalo je što je današnja njihova tužna obljetnica prošla bez nazočnosti ikoga iz državnoga vrha

Polaganjem vijenaca i Mimohodom zastava danas je u Dalju obilježena 23. godišnjica tragične pogibije 20 policajaca PP Dalj, 15 pripadnika ZNG-a i četvorice pripadnika civilne zaštite. Oni su, zajedno s ostalim mještanima Dalja, toga dana prije 23 godine pokušali obraniti policijsku postaju od pripadnika JNA i srpskih paravojnih postrojbi. Više sati trajala je borba protiv brojnijeg i tehnički nadmoćnijeg neprijatelja pri čemu su bili izloženi stalnom granatiranju.

Mještanima Dalja zasmetalo je što je današnja njihova tužna obljetnica prošla bez nazočnosti ikoga iz državnoga vrha tako da je predsjednika RH Ivu Josipovića predstavljao zamjenik ministra unutarnjih poslova dok je umjesto ministra branitelja u Dalj došao načelnik jednoga sektora. Mještani su to prokomentirali sramotnim odnosom prema Dalju i njegovim žrtvama.

Mi se danas u Dalju suočavamo s jednim fenomenom ljudi koji su dali svoje živote za Hrvatsku. Ovo danas je opomena svima nama da vidimo koliko je Hrvatska bila skupa i kako teško smo došli do  neovisnosti i nećemo dopustiti da se to relativizira i da bilo tko obezvređuje naše žrtve  rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji se pojavio u Dalju dodajući kako je izostanak vladajućih zapravo samo njihov već poznati stav koji je oduvijek bio skeptičan prema Domovinskom ratu, neovisnoj Hrvatskoj kao i žrtvama. Nazočnost Karamarka iskorištena je i za novinarski upit u svezi najnovijih gospodarskih mjera Vlade.

– One su zapravo uništavanje poreznih obveznika. Umjesto da njeguje porezne obveznike, Vlada sve radi da ih uništi. Vi morate imati nekoga tko će puniti državni proračun, a nemate nijednu investiciju, ništa ne radite, neinventivni ste... To je smjer koji je, nažalost, davno predviđen i nije dobar  smatra Karamarko. Dodao je i da smanjenje plaća državnih službenika, kao jedna od najavljenih mjera za smanjenje državnog deficita, zapravo politika kratkog daha.

Sve dok se ne počnu poticati proizvodnja, potrošnja, investicije, vrtjet ćemo se stalno u krugu. Novi Zakon o radu? To je pogreška! On bi trebao biti konsenzus poslodavaca i sindikata. Ovako, oni pokušavaju spasiti poslodavce uništavajući radnike  – istaknuo je Karamarko.

>>Karamarko: Da sam bio aktivan u Saboru, ne bih bio na terenu

>>Karamarko o 'aferi Barbika': Predsjednik je možda malo pogriješio u taktici

Komentara 50

DU
Deleted user
15:30 01.08.2014.

Državni vrh je na godišnjem (očito ne ljetuju u Dalju)!

Avatar Croa Croica
Croa Croica
18:02 01.08.2014.

Karamarko nastavlja sa praznim blebetanjima.

ST
Stojko
15:39 01.08.2014.

Karamarko i Vaso - dobitna kombinacija!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije