Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sud odlučio

Marina Lovrić Merzel još dva mjeseca ostaje u pritvoru!

Marina Lovrić Merzel
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
01.07.2014.
u 14:45

Pritvor joj je produljen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela

Županijski sud u Zagrebu danas je odlučio za još dva mjeseca produljiti pritvor sisačkoj županici Marini Lovrić Merzel. Sudac istrage Zdenko Posavec tu je odluku donio zbog mogućeg utjecaja na svjedoke te zbog opasnosti od ponavljanja djela.

USKOK je u svome zahtjevu za produljenje pritvora obrazložio kako je još 30-ak svjedoka ostalo neispitano. Među njima je i desetak novih zbog proširivanja istrage na kaznena djela iz županičina prvog mandata.

Županica je uhićena 1. travnja, a do sada joj je pritvor već jednom produljivan. Krajem travnja sutkinja je odbila prijedlog da ju se pusti na slobodu uz jamčevinu. Županica koja je osumnjičena za korupciju tada je kao jamstvo nudila dvije nekretnine u Sisku vrijedne dva milijuna kuna.

Marina Lovrić Merzel osumnjičena je za niz kaznenih djela u kojima je se sumnjiči da je županiju oštetila za najmanje 10,6 milijuna kuna. Tereti je se da je Županija za 4,2 milijuna kuna preplatila nekretninu kupljenu od tvrtke Lav auto Popec za smještaj Županijskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć, da je pogodovala tvrtki I. G. M. Turopolje kod kupnje županijske tvrtke “Ceste Sisak” te da je kroz fiktivne račune i lažne narudžbenice, po njenom nalogu, Županija plaćala troškove privatnih zabava.

Također ju se sumnjiči da je osnivala savjete čiji su članovi bili čelnici njezine koalicije i koji su kroz naknade primili šest milijuna kuna iako nisu radili ništa konkretno.

>>Istragu protiv Merzel proširuju zbog fiktivnih ugovora

>>Županica Merzel ne može iz pritvora

Komentara 52

Avatar R2D2
R2D2
08:32 01.07.2014.

Dagi VL - ako Irenu Horak ne zovete Amina, zakaj ovu likušu ne zovete Žarka Sekulić?

ŽU
žuna
08:26 01.07.2014.

zatvoriti do kraja suđenja. ova babetina i ostale komunjare su u stanju uništiti i ono malo dokaza što je ostalo, i potkupiti svjedoke!

Avatar Perica1
Perica1
08:33 01.07.2014.

Ta županica je sve dužnosnike iščašćavala, ali nikad s vlastitim novčanikom. Nadam se da ne izlazi na slobodu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije