Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prognoza za ponedjeljak

Izdano 'crveno upozorenje': Na Jadranu olujna i orkanska bura, u unutrašnjosti snijeg

Rijeka snijeg
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/12
Autori: Vecernji.hr, Hina
15.01.2017.
u 23:35

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od -9 do -4, na Jadranu od 1 do 5, a najviša dnevna između -4 i 1, na moru 3 i 8 °C.

Meteoalarm je oglasio "crveno upozorenje" jer se očekuje jaka bura na području Kvarnera i Velebita, dok je "narančasto" upozorenje u ponedjeljak na snazi za riječku regiju.

Problemi s burom očekuju se na cijelom Jadranu, dok će u unutrašnjosti, uz vjetar, poteškoće izazivati i novi snijeg te niske temperature.

Meteorolozi DHMZ-a pišu da će u ponedjeljak biti umjereno do pretežno oblačno, u noći i ujutro mjestimice na kopnu i maglovito. Padanje novog snijega najavljuje se za gorje i unutrašnjost Dalmacije, a do kraja dana i u istočnim i središnjim predjelima. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočnjak, a na Jadrana jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od -9 do -4, na Jadranu od 1 do 5, a najviša dnevna između -4 i 1, na moru 3 i 8 °C.

Foto: meteoalarm.eu

Problemi u prometu zbog bure

Zbog olujnog vjetra već večeras je samo za osobna vozila otvorena Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, izvjestio je Hrvatski autoklub (HAK). Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali od Bakra do Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Novog Vinodolskog do Karlobaga dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar usporava vožnju na autocesti A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići, te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, vozi se uz ograničenje brzine no dionice su otvorene za sav promet.

>>VIDEO Snijeg zabijelio Hrvatsku: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih sedam dana

>>Talijanski Nostradamus prije 500 godina predvidio: Ako ovdje dva dana zaredom padne snijeg, svijet završava

Komentara 5

NA
nano0705
00:26 16.01.2017.

Aha evo ih,smak svijeta dolazi!

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
01:14 16.01.2017.

Jučerašnjim ponosom otopit ćemo snijeg !

PU
paul-umpe
06:35 16.01.2017.

Sta cu sad.Ja jucer skinuo zimske gume rekli ste prestanak zimskih uvjeta na cesti hahaha koje gluposti.pa zima je i neka pada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije