Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori u HSU

Hrelja stranku vezao uz SDP, protivnici bi ‘razgovore sa svima’

05.12.2014., Zagreb - Raspravom o izvjescu o radu probacijske sluzbe za 2013. godinu nastavljena je 15 sjednica Sabora RH Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
06.05.2016.
u 07:30

Izvori iz stranke umirovljenika tvrde da je glavni motiv Ivanu Margaretiću za kandidaturu buduća suradnja s HDZ-om

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) danas bira novog predsjednika. Aktualni šef Silvano Hrelja ima dva protukandidata – Lidiju Ivandiju iz Osijeka i Ivana Margaretića iz Dubrovnika. Ponovnom pobjedom Silvana Hrelje stranka bi, vjerojatno, i dalje ostala vezana uz SDP. Njegovim porazom, moglo bi doći i do promjene smjera.

Pogotovo u slučaju, drže neki u HSU-u, ako pobjedu odnese Ivan Margaretić, aktualni šef skupštine Dubrovačko-neretvanske županije gdje je HSU u koaliciji upravo s HDZ-om. Neki u HSU-u drže da je buduća suradnja s HDZ-om i bio glavni motiv Margaretiću za kandidaturu. Prozvani Margaretić takve tvrdnje odbacuje.

– Na kandidaturu sam se odlučio zato što držim da stranka treba novi iskorak nakon negativnih izbornih rezultata, a stava sam i da se stranka, dugoročno, zapravo i ne treba vezivati ni za jednu stranku, već da treba gledati prije svega interes umirovljenika – poručio je Margaretić.

Hrelja je pak HSU “vezao” uz SDP i za očekivati je da će, u slučaju još jedne pobjede, i dalje čvrsto surađivati sa Zoranom Milanovićem.

– Dok sam ja predsjednik HSU-a i dok mogu disati, držat ću se onoga što potpišem. A potpisao sam koalicijski sporazum sa SDP-om u kojem stoji da ni u slučaju izbornog poraza nećemo ići s HDZ-om. A kolega Margaretić, podsjećam ga, također je digao ruku za ovakav stav – poručuje pak Hrelja kojemu su se, dodaje, članovi iz krajeva gdje je HSU u koaliciji s HDZ-om žalili da ih zivkaju i nagovaraju da glasuju upravo za Margaretića.

Treća kandidatkinja Lidija Ivandija kaže da se kandidirala jer u stranci nema demokracije. Nedopustivim drži što u državi danas postoje dvije umirovljeničke politike i zbog toga će se, kaže, zalagati za razgovore sa svim umirovljeničkim strankama. A jedna od takvih stranaka je i BUZ, inače članica Domoljubne koalicije.

– Ne govorim o ujedinjavanju umirovljenika jer toga neće biti, ali o nekim konstruktivnim razgovorima o suradnji da – kaže Ivandija. Ne krije da će, u slučaju da u drugi krug uđu Hrelja i Margaretić, podržati Margaretića pa u HSU neki drže da se i kandidirala da bi razbila “Hreljine glasove” i povećala šanse za pobjedu Margaretiću, no ona to odbacuje. 

>>HSU pokreće peticiju protiv skupljeg dopunskog, a prijeti i referendumom

Ključne riječi

Komentara 6

FO
ForeignLegion1987
08:56 06.05.2016.

vrijeme je da ovaj stari otrcani komunjara ode,,,povlaci sve clanove stranke u propast jer sdp je zlo za hrvatsku samim time i njegova stranka koja se je priispojila tom sdp-u,,,nadam se da ce clanovi sami i dobro izabrati i da ce maknuti ovo laprdalo koje laprda bez pocetka i kraja ali je najvaznije u tom laprdanju da sto vise ispljuje hrvatsku i vladu i predsjednicu itd itd puno bi se moglo reci za ovog otrcanka,,,ali necemo vise o tome on je na odlasku,.....

ST
Starotopoljanin
10:03 06.05.2016.

Ovoga papka hrelju treba pod hitno maknuti,jer to je pijun crvenih kmera,zivi na racun umirovljenika i lagodno uziva da ista gobroga napravi.

MI
Mimizo
12:22 06.05.2016.

hrelja pređi u partiju vidi ti se petokraka na čelu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije