Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spremni za izbore

Koaliciji Nema prodaje pridružio se i ORaH. Ponovno pozvali i Živi zid na suradnju

nema prodaje
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/5
12.08.2016.
u 13:29

Petra Kosanović Vrbat iz OraH-a rekla je da im ni pod koju cijenu nije prihvatljiv dogovor sa strankama koje su Hrvatsku dovele u situaciju u kojoj se sada nalazi

Koaliciji "Nema prodaje" koju su dosad činili Nezavisna lista Stipe Petrine, Slobodna Hrvatska i Pokret Zajedno u petak se pridružila i stranka ORaH čiji je predsjednik Luka Keller najavio kako će se boriti za malog čovjeka koji ima vrlo realne probleme, a neće pričati o ustašama, partizanima ni ideologiji.

Keller je rekao na konferenciji za novinare da u koaliciju donose svoj "veliki programski kapital politika" te da su spremni provoditi velike reformske zahvate.

Čista energetika i održivost

– Imamo vrlo snažnu antikorupcijsku politiku i tu se u potpunosti slažemo s našim koalicijskim partnerima. Trebamo napraviti reformu poljoprivrede, reorganizaciju i investicije te podići našu Slavoniju ekonomski – kazao je Keller.

Važna točka za koju se zalažu su čista energetika i održivost koja se temelji na tome da Hrvatska proizvodi svoju hranu i energiju te da koristi svoje vode. – Ne treba nam rafinerija u Bosanskom Brodu, ne treba nam Plomin, mi smo protiv ugljena, a za zdravu prirodnu čistu energiju –  kazao je Keller.

Predstavnik Nezavisne liste Stipe Petrine Pašk Kačinari ustvrdio je pak da Hrvatska nije pokradena, već da je prodana.  – Mora se početi od temelja. Hrvatska mora promijeniti državne odvjetnike koje treba izabrati narod. Hrvatski narod niti jedan dinar nikom ne duguje nego svi nama duguju. Za to posjedujem dokumentaciju – kazao je Kačinari.

Predsjednik Pokreta Zajedno Karino Hromin Sturm rekao je da žele narodu u Hrvatskoj vratiti pravni i financijski suverenitet, poništiti pretvorbu i privatizaciju i provesti strategiju razvoja Republike Hrvatske. Suverenitet će ostvariti raskidom ugovora s MMF-om i Svjetskom bankom te poništenjem nezakonitih zaduživanja, dok zemlju žele razviti državnim intervencionizmom u cilju pokretanja proizvodnje, likvidacije nezaposlenosti i osiguravanja socijalne sigurnost i prava na rad.

ORaH: Nije nam prihvatljiv dogovor sa SDP-om i HDZ-om

Petra Kosanović Vrbat iz ORaH-a rekla je novinarima da im ni pod koju cijenu nije prihvatljiv dogovor sa strankama koje su Hrvatsku dovele u situaciju u kojoj se sada nalazi. – To su dvije sestrinske stranke SDP i HDZ za koje se nadamo da će konačno prestati voditi teatar apsurda i koalirati – rekla je.

Keller je dodao da im ni jedan ni drugi veliki blok ne ulijevaju povjerenje. – U Hrvatskoj se namjerno stvara duopol. Večeras je sučeljavanje dva čovjeka. Zar postoje samo dvije stranke u Hrvatskoj? – zapitao se Keller dodavši da je koalicija Nema prodaje treći put jer imaju politike, vještine i znanje. Uvjeren je stoga da će će na političkoj sceni ponuditi "nešto sasvim drukčije".

Poziv Živom zidu

Dušan Cvitanović iz Slobodne Hrvatske odgovorio je novinarima da su koaliciju okupljenu oko Živog zida tijekom pretkampanje pozivali da zajedno stvore treći put. Iako su odlučili da ne žele s njima surađivati, Cvitanović im poručuje da imaju do subote navečer još vremena da im odgovore na poziv.

Komentara 8

DU
Deleted user
14:56 12.08.2016.

Ma luk i voda. HDZ ili SDP. Te dvije stranke dale su nam sve što danas imamo. Ispunile su svoja obećanja i brinule za nas i Hrvatsku. HDZ nešto više jer ipak je dulje vladao, ali zaslužni su za sve dobrote i obilje koje danas uživamo i koje će ostati i našoj djeci. Stoga poslušajmo njihova obećanja, vjerujmo svima, jer svi nam obećaju. Istina HDZ i SDP su se dokazali. Sada i Most s njima. Ostali nisu imali prilike. Možda i njima treba dati priliku da ispune svoja obećanja i jpš nam poboljšaju život.

DU
Deleted user
14:55 12.08.2016.

je li im theme song pjesma od Thompsona Nema predaje?

DU
Deleted user
14:43 12.08.2016.

Fali Pametno pa da svi partijski sateliti budu na okupu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije