Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolinda Grabar-Kitarović

'Izbor ustavnih sudaca pokazao je da je moguće postići suglasje, što je dokaz zrelosti političkog sustava'

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
07.06.2016.
u 12:54

Uvjerena sam kako imate na umu da neka pitanja postavljena sudu ne smiju biti neodgovorena 20 i više godina", rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Nakon što su u Ustavni sud prošloga tjedna izabrani Andrej Abramović, Snježana Bagić, Ingrid Antičević Marinović, Branko Brkić, Lovorka Kušan, Mario Jelušić, Josip Leko, Davorin Mlakar, Rajko Mlinarić te Miroslav Šumanović, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović održala je govor kazavši da ni izbor ustavnih sudaca nije bio lišen političkih prijepora.

"Pokazalo se da je moguće postići suglasje među različitim političkim opcijama unatoč aktualnim događajima, što pokazuje zrelost političkog sustava. Za kritike koje smo u javnosti mogli čuti, ne vidim da su smetnja vašem radu. Dobili ste dvotrećinsku podršku saborskih zastupnika. Vaša neovisnost mora biti neokrnjena, a Ustav jedino mjerilo rada. Uvjerena sam kako imate na umu da neka pitanja postavljena sudu ne smiju biti neodgovorena 20 i više godina", rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Dodala je da je ugled Ustavnog suda ostao neprijeporan te da je Hrvatska danas uređena država i dužna provoditi odluke Ustavnog suda, što je sada osigurano izborom ustavnih sudaca.

>> Podzemna politika i trgovina – ‘rješenje’ za političku krizu u državi

Komentara 26

NY
no_yes
13:29 07.06.2016.

Koje ljude su utrpali u ustavni Sud po političkoj špranci, loše nam se piše. I predsjednici je to u redu ? Bože blagi pa mi smo nagrabali kao nitko.

DU
Deleted user
13:37 07.06.2016.

Samo 2-3 od njih 10 su kompetentni. Ostalo da pozliš...

Avatar Idler 3
Idler 3
13:39 07.06.2016.

Joj čim sam vidjel Mare Ingležicu u Ustavnom sudu mam me oblijala toplina....ono.....probil me i švic, a i obnuli kapki >;-)) Žal mi je sam kaj nisam našu Maru mogel čut nakon odabira, ono, nau aj em nju lejdi đastis in kroejša >;-)))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije