Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan općine

Iza Lekenika teška godina, no uspjeli su 'uzeti' 32,6 mil. kn za poduzetničku zonu

Ivica Perović
Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL
25.04.2015.
u 09:00

Iza Općine Lekenik teških je godinu dana, obilježenih poplavama i s čak tri elemenetarne nepogode, no istodobno su obavljene pripreme za velika ulaganja

Iza Općine Lekenik teških je godinu dana, obilježenih poplavama i s čak tri elemenetarne nepogode, no istodobno su obavljene pripreme za velika ulaganja. Tako da će današnji Dan općine proći ipak u optimističnom tonu.

– Dakako da je godinu iza nas obilježila poplava i velike štete na objektima i poljoprivrednim površinama, no uspjeli smo dogovoriti najveći projekt u povijesti Općine – ulaganje od 32,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava u našu Poduzetničku zonu Marof. Riječ je o novcu  iz strukturnih fondova i kohezijskog fonda Europske unije u sklopu kojeg će malim i srednjim poduzetnicima biti stavljeno na raspolaganje 304 tisuće kvadratnih metara uređenog i potpuno opremljenog građevinskog zemljišta na izuzetno atraktivnoj lokaciji – kaže nam načelnik Lekenika Ivica Perović (HSS).

Radovi bi trebali početi u lipnju, a potrajat će oko dvije godine. Važnost toj zoni podignut će i rujanski završetak radova na cijeloj dionici autoceste Lekenik-Zagreb.

No, tih 32 milijuna kuna iz fondova nije jedini EU novac. Lekenik je uspio "izboriti" i sedam milijuna kuna iz IPARD-a za kanalizaciju i još 675.000 kuna za lokalne cjevovode. Uz to krajem prošle godine Lekenik je promijenio i distributera vode te napustivši Sisački vodovod prešao petrinjskoj Privredi.

– Ugovorena je gradnja magistralnog vodovoda Petrinja-Lekenik što će nam omogućiti dobivanje vode iz tog smjera. Uz to radimo i studiju izvedivosti pokrivanja kanalizacijom i vodovodom cijele Općine uz opciju priključivanja na pročistać. I od mjera ruralnog razvoja očekujemo pomoć u obnovi nerazvsrtanih cesta i mjesnih domova što smo također kandidirali – dodaje Perović.Ove godine bit će gotov i glavni projekt reciklažnog dvorišta Lekenik dok će se ići i u obnovu javne rasvjete i ugradnje LED rasvjete uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša.

Dan Općine proslavit će Lekenik danas odbojkaškim turnirom, turnirom u gađanju glinenih golubova, te večerašnjom smotrom folklora i tradicionalnim paljenjem Jurjevskog krijesa.

>> Autocesta Zagreb – Lekenik isplatit će se za 183 godine

Komentara 1

Avatar obrezani-hassan
obrezani-hassan
09:08 25.04.2015.

u Hrvatskoj ima preko 1000 poduzetničkih zona,od kojih je svega 200-ak aktivno,i to uglavnom u međimurju,varaždinu,istri gdje lokalne jedinice znaju privući investitore,u ostalim krajevima zone su pustoš,niti trava tamo ne raste,a tako je to kad vam je hdz na vlasti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije