Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkrila inspekcija

Iz prodaje se povlači smrznuti oslić bez glave, marke Hoki

Riba
Foto: Thinkstock
24.07.2016.
u 14:33

Zemlja porijekla ovog proizvoda je Španjolska, a na tržište Republike Hrvatske ga distribuira tvrtka ZMH HORVAT d.o.o. iz Konjščine, objavljeno je na stranicama Ministarstva poljoprivrede.

Tijekom kontrole, veterinarska inspekcija dobila je nalaz o povećanoj količini ukupnog isparivog baznog dušika (TVB-N) u proizvodu smrznutog Oslića bez glave – Hoki, datuma proizvodnje 30.04.2015. s rokom valjanosti: najbolje upotrijebiti do 30.04.2017..

Zemlja porijekla ovog proizvoda je Španjolska, a na tržište Republike Hrvatske ga distribuira tvrtka ZMH HORVAT d.o.o. iz Konjščine,  objavljeno je na stranicama Ministarstva poljoprivrede. 

"Po zaprimanju obavijesti o nepovoljnom nalazu analize, subjekt u poslovanju s hranom ZMH HORVAT d.o.o. poduzeo je dobrovoljno povlačenje sljedećih pakiranja proizvoda:

PET/PELD vrećica svi lotovi s oznakom „Najbolje upotrijebiti do: 30.04.2017.“:

1. Frozy - Oslić bez glave 1000g 

2. Aro - Oslić bez glave 1000g 

3. OceanSea - Oslić bez glave 1000g 

4. OceanSea XXL - Oslić bez glave 1200g 

 U skladu s Uredbom (EZ) 853/2004 Europskog parlamenta i Vijeća o posebnim pravilima higijene hrane životinjskog podrijetla neprerađeni proizvodi ribarstva ne smiju se stavljati na tržište ukoliko se analizom utvrdi količina ukupnog isparivog baznog dušika (TVB-N) koja premašuje maksimalno dopuštenu količinu koja je propisana Odjeljkom II. Poglavljem I. točkom 1 (c) Uredbe Komisije (EZ) br. 2074/2005", navodi se u obavijesti. 

>> Zaplijenjeno i uništeno više od dvije tone sumnjivog mesa

Komentara 2

CI
cinkvici
16:53 24.07.2016.

Gazda ove tvrtke "ZMH HORVAT d.o.o. iz Konjščine" sigurno nije drag vodećim napušenim lopovskim strukturama, pa ga zato malo "spuštaju na zemlju". Ima sličnih artikala na stotine, ali ništa se ne dešava, sve če to stoka sitnog zuba požderati.

DA
danpav22
16:21 24.07.2016.

takvi su svi uvozni proizvodi.. smeće.. eto što nam je EU donila.. narodu krepaji, a oni koji to uvoze ' Todoric ' , živi..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije