Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smrt narednika

'Iz MORH-a su nam javili da je naš Luka mrtav, bez objašnjenja kako je umro'

Brat Stjepan Mirković: Luka je bio prekrasna osoba. Nije imao nikakvih problema u životu
24.08.2016.
u 10:15

U MORH-u kažu da je Luka Mirković smrtno stradao dok je bio na dužnosti. U vojsci je bio od 1992. i prošao je gotovo sva bojišta

Okolnosti pod kojima je život tragično okončao narednik Hrvatske vojske Luka Mirković (45) iz Slavonskog Broda još uvijek su obavijene velom tajne. Iz MORH-a su jučer izvijestili kako je pripadnik Oružanih snaga smrtno stradao u utorak oko 4.35 sati u vojarni 3. gardijske brigade Kune u Đakovu tijekom obnašanja dužnosti pomoćnika službujućeg Oklopne bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

U njegovoj obitelji jučer je vladao šok i nevjerica, nisu mogli vjerovati da ih je voljeni član zauvijek napustio. Niti oni nisu znali radi li se o samoubojstvu ili je možda posrijedi nesretan slučaj. - Ništa ne znamo. Samo su nam javili da je Luka smrtno stradao na dužnosti, bez ikakvih detalja.

Kazali su da je istraga u tijeku i kako će danas (srijeda) biti obavljena obdukcija - rekao nam je pokojnikov brat Stjepan Mirković. Luka je dragovoljac Domovinskog rata, u sastav oružanih snaga uključio se 1992., kada mu je bila samo 21 godina.

Prama kazivanju njegova brata, prošao je gotovo sva bojišta, a aktivan vojni djelatnik ostao je do kraja života. Iza Luke su ostale nezaposlena supruga i dvije kćerke u dobi od 15 i 17 godina. Starija je išla u srednju školu, mlađa je netom završena osnovnoškolka. Jučer poslijepodne majka i djeca u tišini su sjedili u svom stanu u Domobranskoj ulici.

Lukin brat teško je pronalazio riječi kojima bi opisao kako se osjeća. - Možete misliti mi je. Užasno, katastrofa! Luka je bio prekrasna osoba. Ne mogu ni naslutiti kako je došlo do ove tragedije. Koliko ja znam, on nije mao nikakvih problema u životu – tihim glasom dodaje Stjepan Mirković.

Susjedi kažu kako su i Luka i cijela njegova obitelj prekrasni ljudi, svi stanari o njima su govorili biranim riječima. - Bilo ih je četvero u stanu, ali toliko su bili mirni i tihi da se nije znalo da postoje. Luka bi mi često prišao i pitao kako ste bako, treba li vam što ponijeti ili pomoći. I prema drugima je bio susretljiv. Odmah sam otišla izraziti sućut njegovoj supruzi.

Njoj je sada najteže, ona mora biti snažna zbog djece - kaže susjeda Marija Tolić. Vojna policija obavila je očevid, a kriminalističko istraživanje nadzire Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku. Nikakve druge detalje vojska nije iznijela, no neslužbeno doznajemo kako se, u prvi mah, posumnjalo da bi mogla biti riječ o samoubojstvu.

No, dočasnik, kako su ocijenile bliske mu osobe, ničime nije pokazivao da bi mogao podići ruku na sebe. - Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrdit će se točne okolnosti nastanka ovog nesretnog događaja – rekli su nam u MORH-u, ne želeći komentirati informaciju o mogućem suicidu.

>> Preminuo general Ivo Jelić, prvi zapovjednik 4. gardijske brigade

Komentara 11

PI
pistaljka
23:27 23.08.2016.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine! Sućut obitelji i Domovini. Nadam se da će obitelj saznati istinu, jer istina je minimum koji pripada obitelji u ovom vremenu.

CR
cronada
22:16 23.08.2016.

R.I.P. - Sucut obitelji. Velike li zalosti.

FI
fiberglas
06:47 24.08.2016.

I meni se ´´skoro´´ dogodio ovakav ´´nesretni slučaj´´...2005. kad su mi rekli da sa 35 g. sam ´´prestar´´ za daljnji ostanak u HV-u, iako sam dragovoljac 90-91. Žena, dvoje klinaca od kusur godina , podstanar, žena na burzi, do grla u kreditu. Al sam povukao ručnu i rekao sebi, ma .ebem ja vama mater svima, od načelnika GS do onog lujka koji vodi moju postrojbu, niste vrijedni tog metka koji bi ja ´´nesretnim slučajem´´ opalio sebi u ludaru´´. U svakom slučaju, buraz nek ti Bog bude milostiv, tamo gore...sućut obitelji zds.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije