Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povjerenica EK Corina Creţu:

Iz kohezijskih fondova 8,6 mlrd. eura za poboljšanje života u Hrvatskoj

šetnja
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
30.01.2015.
u 06:50

Povjerenica EK danas u Zagrebu službeno pokreće Partnerski sporazum, a ide i u Komarnu, gdje se planira gradnja Pelješkog mosta

Iz kohezijskih fondova EU od 2014. do 2020. izdvojit ćemo 8,6 milijardi eura kako bismo pridonijeli poboljšanju svakodnevnog života hrvatskih građana te potaknuli održivi rast i otvaranje radnih mjesta, najavila je povjerenica Europske komisije za regionalnu politiku Corina Creţu, koja danas u Zagrebu službeno pokreće Partnerski sporazum potpisan 10. listopada 2014.

Sporazum određuje strategiju i ciljeve za provedbu Europskog strukturnog fonda u Hrvatskoj u proračunskom razdoblju od 2014. do 2020.

Uz nazočnost premijera Zorana Milanovića povjerenica će sporazum uručiti ministru regionalnog razvoja i europskih fondova Branku Grčiću. Povjerenica Creţu posjetit će zračnu luku Dubrovnik, čiji se razvoj sufinancira iz sredstava EU, te Komarnu, gdje je planirana izgradnja Pelješkog mosta, projekta koji će eventualno biti sufinanciran iz europskih fondova. Uoči dolaska u Zagreb Creţu je čestitala Hrvatskoj na prelasku s upravljanja pretpristupnim fondovima na pripremu programa u okviru kohezijske politike EU.

>> Priprema Hrvatske za strukturne fondove i kohezijski fond

Komentara 1

Avatar comparator
comparator
10:10 30.01.2015.

Gospođe igospodo iz EU ! Budite ljubazni i vodite za ručicu naše političare da se ne izgube u političkom labirintu jer ne govore strane jezike . Oni govore zamislite ruski. Bilo bi pošteno već jednom znati što je s tim mostom jer to je za građane a ne za političare !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije