Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predaja kada i kome

MUP: Povratak vlaka za četvrtak ujutro u 10 sati dogovoren je još 1. listopada

izbjeglice
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/6
07.10.2015.
u 22:36

Iz Budimpešte su za Večernji potvrdili da je mađarski premijer Viktor Orbán nakon razgovora s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović donio odluku te da je Mađarska spremna Hrvatskoj vratiti vlak odmah u četvrtak

Iz Budimpešte su za Večernji potvrdili da je mađarski premijer Viktor Orbán nakon razgovora s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović donio odluku te da je Mađarska spremna Hrvatskoj vratiti vlak odmah u četvrtak, što znači da sada treba dogovoriti tehničke i pravne detalje povratka. Mađarska očekuje da detalje – kada i kome će predati vlak – dogovore dva ministarstva unutarnjih poslova te je na hrvatskoj strani da im se javi.

Iz MUP-a su večeras poručili kako je 'temeljem bilateralnog sastanka glavnog ravnatelja policije g. Dominića i direktora mađarske policije g. Pappa održanog 1. listopada u Letenyu, za četvrtak, 8. listopada u 10 sati dogovoren  povrat privremeno zadržanog vlaka HŽ-a u Mađarskoj i to na graničnom prijelazu Beremend - Baranjsko Petrovo Selo'.

– Razgovorom je moguće sve riješiti – slažu se iz Budimpešte s izjavom hrvatske predsjednice.

Iako su odlučili vratiti vlak, pravni postupak oko nenajavljenog ulaska u Mađarsku ide dalje, dodaju iz Budimpešte. Kako kažu, riječ je o tome da ulazak vlaka predstavlja prekršaj, "ako ne i nešto ozbiljnije".

U razgovoru o imigrantima, kažu, složili su se oko tvrdnje da je potrebno registrirati i uzeti podatke svima te da se jasno moraju razdvojiti izbjeglice od ekonomskih imigranata, kao i da treba pojačati schengenske granice te efikasno kontrolirati grčku granicu.

>> Grabar-Kitarović i Orban dogovorili da se hrvatski vlak vrati večeras ili sutra ujutro

Komentara 115

BU
Bulaba
21:51 07.10.2015.

Ranko, prijatelju, povodom ovoga moraš reći slijedeće: "Zahvaljujem se predsjednici što je osigurala povratak vlaka kojeg sam ja kao apsolutno nesposobna kreatura kaubojski poslao u Mađarsku jer nemam gram mozga u glavi. Hvala predsjednici što je uspjela počistiti veliku nuždu koji sam ja polučio svojom nesposobnošću. Ispričavam se predsjednici što je bila u svemu u pravu, a ja sam baljezgao bedastoće i bio sam bahata seljačina koja joj nije vjerovala. Od sada ću biti dobar drug i ministar koji će u svemu slušati i vjerovati našoj predsjednici, biti ću dobar, poslušan i pažljiv prema svemu što predsjednica kaže. Ranko Ostojić, 1b."

Avatar delminium
delminium
22:47 07.10.2015.

svaka čast kolinda,,,, narod je na primjeru vlaka još jednom vidio kud nas vode boljševici

Avatar TAJSAM
TAJSAM
21:56 07.10.2015.

Neće se nitko javiti ?????, povratkom vlaka bi bilo priznanje da je Predsjednica dogovorila te je to njena zasluga (a tko bi to mogao osim nje ) ali komunistima ne treba vlak prije izbora ovako če ga morati preuzeti a zasluge če preuzeti Predsjednica a oni če ostati pos.... Baš mi je drago i nadam se da če i nova vlast biti na linijama Predsjednice i tako nam uvesti zemlju u raj, jel takva nam je i Lijepa Naša, pravi biser i raj za život samo sa pravim ljudima na kormilu. Pozdrav dobrim ljudima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije