Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVO JUTRO NA SLOBODI

Sanader se odvezao istim taksijem kao i na presudu prije tri godine

Ivo Sanader
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/6
26.11.2015.
u 20:40

Spavao sam nikad bolje – kazao je i zatim krenuo prema taksiju koji ga je čekao ispred ulaza u vilu trokatnicu

Svoje prvo jutro na slobodi Ivo Sanader činio se itekako raspoloženim. Malo prije 10 sati otvorio je visoka dvorišna vrata u Kozarčevoj 21 i pred desetak novinara zakoračio na ulicu. Sve okupljene kratko je pozdravio, a zatim odgovorio na pitanje kako je proveo noć.

Spavao sam nikad bolje – kazao je i zatim krenuo prema taksiju koji ga je čekao ispred ulaza u vilu trokatnicu. Iako su novinari u isti glas postavili još nekoliko pitanja, Sanader se još jednom nasmiješio, namignuo i kazao kako neće davati nikakve izjave te da će sva komunikacija za sada ići preko njegovih odvjetnika.

Zakoračio je potom u taksi, isti onaj kojim se prije točno tri godine odvezao na Županijski sud na izricanje presude u slučajevima Hypo i Ina-MOL i odvezao se prema Britanskom trgu. Bivši premijer se sada, kao potpuno slobodna osoba s putovnicom i bez ikakvih sudskih restrikcija, mogao zaputiti kamo god je htio, pa čak i na drugi kraj svijeta. Ipak, vrlo je vjerojatno da se našao s odvjetnicima kako bi se, kao što je to najavio i u srijedu odmah po izlasku iz zatvora, koncentrirao na sudske postupke koji su i dalje pred njim.

– Ne znam nijedan slučaj da se čovjeku sudi u pet različitih postupaka. Da se to spojilo, ja bih bio na slobodi – prve su riječi koje je izgovorio Ivo Sanader nakon što je izašao iz Remetinca. Ponovio je tako bivši premijer nešto što on i njegova obrana stalno ističu, a pri tome se baš, blago rečeno, ne drže činjenica. Poput one, primjerice, da Sanader zasigurno nije jedina osoba protiv koje se istovremeno vodilo više postupaka. Jer osim njega u takvoj su situaciji do sada bili Damir Polančec, Ivan Mravak, Igor Premilovac... U svim navedenim slučajevima, baš kao i kod Sanadera, radilo se o postupcima koji su u različitim pravnim fazama jer su za neke presude već donesene, a za neke su tek počele istrage. I baš zbog toga, kao i kod Sanadera, postupci koji su u različitim fazama završenosti ne mogu se, sukladno postojećoj sudskoj praksi, spajati. 

>> Ivo Sanader nakon izlaska iz Remetinca otišao kući: Politikom se više ne bavim!

>> Sanader od početka smatra da je progon protiv njega politički iniciran

Komentara 42

Avatar nula
nula
11:00 26.11.2015.

Ivo , nema setnje po gradu. Trebat ces jos sastavit vladu. Lati se posla .

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
10:25 26.11.2015.

Sanader oslobođen svih optužbu, unatoč medijsko-partijskoj hajci.

BL
Blender
10:17 26.11.2015.

Hrvatsko pravosude je na zavidnoj razini da stiti kriminalce, to je dokazano u nekoliko navrata!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije