Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivo Josipović:

Riječ je o političkim ambicijama koje se žele ostvariti na ulici

Ivo Josipović
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
30.05.2015.
u 18:52

Josipović drži da je riječ očito o političkim ambicijama koje se žele ostvariti na ulici.

Bivši predsjednik Ivo Josipović ogorčen je situacijom na Markovu trgu. Smatra da su i na Markovu trgu i na Savskoj cesti na iskušenju neke od temeljnih vrijednosti demokratske Hrvatske kao što su jednakost pred zakonom, sigurnost, javni red i mir...

– Ljudi koji za sebe kažu da su stvarali Hrvatsku danas ugrožavaju sve te vrijednosti. Stavljati plinske boce na cestu, zaprečivati prometnice, organizirati skupove protivno hrvatskim zakonima nije primjereno demokratskom društvu – poručio je bivši predsjednik.

Josipović drži da je riječ očito o političkim ambicijama koje se žele ostvariti na ulici. Zbog toga poziva sve koji imaju vlast i utjecaj, a u prvom redu, kaže, Vladu, čelnika oporbe Tomislava Karamarka i predsjednicu države Kolindu Grabar-Kitarović da učine zaista sve da se Hrvatska vrati redu, miru i stabilnosti.

– Pravo na prosvjedovanje je ustavno pravo, ali nikome pritom nije dopušteno da ugrožava pravni poredak i sigurnost građana – ističe bivši predsjednik.

Josipović je dodao i da podržava da nadležne institucije, a ministar i premijer prije svih, uspostave dijalog s braniteljima koji prosvjeduju.

>>Vratili se u Savsku: 'Tko je dozvolio da hrvatske branitelje napadne hrvatska policija?'

>>Dvodnevna drama: Markov trg 32 sata pod opsadom 500 policajaca

Komentara 22

MS
mare_split
19:05 30.05.2015.

A di si ti to druže ostvarivao svoje jugofiilske ambicije? U KPJ, rezervnoj JNA, ... štafeti, ... i sve to uz pomoć svojih predaka koji su progonili Hrvate! 'Divan' pedigre! Šuti, druže i na talasaj već jako uzburkano hrvatsko političkoko 'more'! Oluje su opake!

Avatar comparator
comparator
18:58 30.05.2015.

On je ogorčen što policija nije umlatila invalide i provela konačno riješenje njegove lijevice.

DU
Deleted user
00:13 31.05.2015.

Iscjedak debelog crijeva s trorogom kapom je ružna povijest ove države. Tko plaća njegovo pojavljivanje u medijskom prostoru?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije