Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branitelji

Ivo Josipović na Peruči: Slučaj Purda treba nam biti dobra pouka

josipović, peruća (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/4
28.01.2011.
u 14:53

Obilježena je 18. obljetnica akcije kojom su agresori spriječeni u namjeri dizanja u zrak već minirane brane i potapanja svih mjesta od Peruče do Omiša

– Ima vrlo važnih akcija u Domovinskom ratu koje do sada nisu bile dovoljno prepoznate. Jedna od njih je i ova na Peruči, u kojoj je oslobođen jedan dio teritorija i spriječena je namjera agresora da miniranjem brane potopi cijeli Cetinski kraj – rekao je Ivo Josipović, hrvatski predsjednik koji je u petak u Peruči, na obilježavanju 18. obljetnice vojne akcije kada je neprijatelj spriječen u nakani da digne u zrak već miniranu branu.

Josipović je posmrtno odlikovao Antu Buljana, branitelja poginulog u obrani Peruče, ali i živuće sudionike akcije Ivu Bilobrka, Nevena Živaljića i Stipu Bilandžića.

Slučaj branitelja Tihomira Purde, koji je još u zatvoru, bio je nezaobilazna tema o kojoj su branitelji razgovarali s predsjednikom.

– Zakazale su i institucije jer se branitelji danas ne osjećaju sigurno – rekao je Ante Kotromanović, predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane i sam sudionik akcije Peruča.

– Vlada zaista čini sve i sada je slučaj u rukama pravosuđa. Ovo ne treba biti povod braniteljima za strah. Bilo je propusta na našoj strani i mislim da je ovaj slučaj dobra pouka – rekao je Josipović

– Razumijem vašu zabrinutost i uznemirenost. Hrvatska će vlada štititi ugled, čast i dostojanstvo svakoga branitelja – rekao je Tomislav Ivić, ministar branitelja.

Predsjednik Josipović komentirao je izjavu Josipa Đakića, predsjednika Hvidre, kako bismo trebali zatvoriti veleposlanstvo u Beogradu riječima da idemo proeuropskim putem koji podrazumijeva suradnju sa susjedima što znači da trebamo razgovarati i kada se ne slažemo.

Novinare je zanimalo hoće li pomoći stanovnicima Slavonskog Broda ugroženim rafinerijom u BiH te podsjetio da je već razgovarao s vlasnikom iz Rusije koji je obećao podizanje ekoloških standarda.

Ključne riječi

Komentara 76

Avatar bucalo
bucalo
00:08 29.01.2011.

nije mi jasno di je do sad bio taj drug ive negdi u japanu pa sad kao iznenadjen i triba mu vrimena ,da je nas pok predsjednik ceka ka ova dvojica posli njega ne bi bilo nase lipe,al ne bi bilo ni ovi gadova sto nam je oce unistit,e al necete znamo mi i imamo lijeka i za takove gadove ka sto ste vas dva .oba su pala tako cemo opet govorit na nasem tv

NN
nije nego
15:50 28.01.2011.

28.01.2011. u 15:46h tomo72 je napisao/la: srami se josipovicu tebi je vaznije biti sa tadicem nego se zauzimati za branitelje +++++++ po čemu si ti to zaključija ????

MA
mališa
16:37 28.01.2011.

Velika se prašina digla oko slučaja Purda što ukazuje na to da ima puno branitelja koji su počinili ratne zločine, a nisu procesuirani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije