Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVO JOSIPOVIĆ:

'Koalicija s Milanovićem? Svatko tko želi reforme, dobrodošao je'

Ivo Josipović
Foto: Marko Prpić/Pixsell
07.04.2015.
u 20:08

Za šefa HDZ-a Tomislava Karamarka rekao je da tu ipak postoje prevelike razlike

Ivo Josipović, bivši predsjednik i bivši SDP-ovac, danas je najavio osnivanje svoje političke stranke, čije ime zasad nije otkrio. U razgovoru za RTL rekao je kako je s SDP-om dijelio socijaldemokratska uvjerenja, ali su postojala "ozbiljne razlike u tome kako društvo treba izgledati, koje reforme treba provesti".

Josipović ipak nije isključio mogućnost koalicije s premijerom i šefom SDP-a Zoranom Milanovićem.

- Svatko tko je na poziciji centra ili lijevog centra i želi provoditi reforme, dobrodošao je - rekao je Josipović, dok je za šefa HDZ-a Tomislava Karamarka rekao da tu ipak postoje prevelike razlike.

- Kada bi bila riječ o nekoj širokoj nacionalnoj koaliciji, vjerojatno ni to nije potpuno isključeno. Ali to zaista nije prirodni partner političke opcije koju ja zastupam - rekao je Josipović.

- Svi oni koji su za demokraciju, imaju senzibiliteta za ljudska prava i socijalno su osjetljivi i spremni na velike reforme, dobro su došli - odgovorio je Josipović na pitanje hoće li u svom novom projektu vidjeti ljude poput Drage Prgometa, dok je za Miranda Mrsića rekao da je uvjeren da će ostati u Vladi.

Na pitanje na koje birače cilja, Josipović je odgovorio:

- Sasvim sigurno iz ove socijaldemokratske orijentacije, koja je u nekim aspektima sigurno ljevija od SDP-a, u situaciji u kojima predlažem ozbiljne reforme koje su kompatibilne s političkim centrom, računam na sve one građane koji vide nužnost provođenja reformi i koji ne žele stati samo na borbi protiv korupcije i kriminala, kada je riječ o pravednosti, nego i na opće socijalnoj pravednosti. Iako će te možda sada reći "pa, dobro, bio si predsjednik", ali vi znate da su mogućnosti predsjednika ustavno jako male da sugerira ili nametne vođenje politike na različitim područjima koja nisu vanjska politika ili obrana i nacionalna sigurnost.

>> 'Gubitnik Josipović ne može biti lijevi centar jer je ljeviji od SDP-a!'

>> 'Bilo bi nam draže da je Ivo Josipović s nama, ali nije. Želim mu sve najbolje'

Komentara 35

Avatar cera
cera
21:00 07.04.2015.

Mislim da bi dobro ime te stranke bilo:Klavir sa šajkačom

AS
ante_slavonac
20:32 07.04.2015.

Uopće nisam počitao članak jer za Blagdane nisam htio kvariti osobno razpololoženje ali čitajuči VL vidim da su ČETNIKI vrlo aktivni.Ma koja smo država da nam ova gamad svira prvu violinu?

MA
markro3
21:25 07.04.2015.

Izgleda mi nezadovoljan što je namaknuo tek pet stanova .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije