Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivo Josipović:

'Dio kaosa je i musaka s Pantovčaka, red šutnje, red problematičnih i čudnih odluka, pa red šutnje'

Ivo Josipović
Foto: Anto Magzan/Pixsell
11.02.2016.
u 15:32

Neodgovorno je da zemlja pred financijskim kolapsom i s gomilom problema više od tri mjeseca praktično nema Vladu, smatra Josipović

Bivši predsjednik Hrvatske Ivo Josipović u kolumni na portalu Autograf napisao je kako danas u državi imamo kaos, a dio kaosa je i "musaka s Pantovčaka, red šutnje, red problematičnih i čudnih odluka, pa red šutnje. I tako nekoliko puta."

– Neodgovorno je da zemlja pred financijskim kolapsom i s gomilom problema više od tri mjeseca praktično nema Vladu. Ova, jedva sklepana s konca i konopca (čast iznimkama), rezultat je do sada neviđenog pregovaranja punog prevrata, ucjena, prevara, okretanja kaputa, podvala, foto-sačekuša, navodnih prijetnji i špijuniranja – piše u svojoj kolumni Josipović. 

– Od kad je izabrana, kao da ne postoji. Preko tri mjeseca ne donose se odluke. Ali svako malo se iz vladajuće koalicije lansiraju potpuno oprečne ideje što bi i kako Vlada trebala učiniti. Mostovi bi ministri ukidali županije i racionalizirali upravu, HDZ, poduprt svojim smrtnim neprijateljem SDP-om, neće ni čuti. Bilo je dirljivo gledati u Dnevniku kako jedan HDZ-ov i jedan SDP-ov župan, nakon što su obje stranke udvarajući Mostu tijekom pregovora prihvatile regionalizaciju i racionalizaciju lokalne samouprave, uglas tvrde da reforma nije potrebna – navodi Josipović i zaključuje kako izgleda kao da su u koaliciji HDZ i SDP, a ne MOST i HDZ. 

– Pa onda hoće-neće reformu pravosuđa, pa hoće-neće rezati plaće, pa hoće-neće smanjivati broj zaposlenika u javnom sektoru, pa hoće-neće na nedodirljivi HNS primjenjivati Zakon o sportu, pa hoće-neće nastaviti započete energetske projekte, pa hoće-neće mijenjati zdravstveni sustav, hoće-neće mijenjati kurikulume, pa hoće-neće... Jednom riječju, ne zna se tko pije, zna se tko plaća. Plaća Hrvatska i to najvrednijom monetom, svojom sigurnošću, kvalitetom života građana, svojom budućnošću. Predsjednica Grabar-Kitarović o tome ni pisma, ni razglednice. Muk – piše bivši predsjednik. 

>> O Crnoji se ne sastanči u uredu premijera već u Karamarkovu uredu. Je li to znak tko je glavni u Vladi?

Komentara 67

MA
MatijaGubecGS
15:55 11.02.2016.

Gospon ex predsjednik, kad je trebalo, šutjeli ste. Sad nas ne zanima Vaše mišljenje. Potpuno je nevažno.

DU
Deleted user
15:59 11.02.2016.

Nek se još malo strpi do mitinga u Srbu - tamo će opet imati osmijeh od uha do uha, svoj među svojima. Do tada, čkomenzi bitte!

Avatar gusjenica
gusjenica
15:55 11.02.2016.

Eeee stvarno ste me uplašili ! Otvorim stranicu *Hrvatska* , a na mene skoči glava politički mrtvog čovjeka i još nešto govori......nerazumljivo naravno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije