Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslan poštom

'Čudo' u Donjoj Motičini: Nakon 14 godina mu vraćen novčanik pun novca

Ivica Jerković
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/9
09.04.2015.
u 14:30

– Auto sam pregledao sto puta i, kad sam shvatio da novca nema, završio sam na Hitnoj – ispričao je Ivica

Ivica Jerković iz Donje Motičine izgubio je prije 14 godina novčanik sa 2000 njemačkih maraka koje je podigao u banci za popravak krova na obiteljskoj kući.

Novčanik je izgubio najvjerojatnije na ribnjaku na koji je tog dana, u povratku iz banke u Našicama, svratio na feštu. No, prijatelju mu je na fešti pozlilo pa ga je vozio u bolnicu.

– Dakle, novčanik je mogao ispasti samo na ribnjaku ili u bolnici. Auto sam pregledao sto puta i, kad sam shvatio da novca nema, završio sam na Hitnoj – ispričao je Ivica Jerkovć za 24sata.

No, nakon 14 godina uslijedio je šok – Jerković je poštom primio paket u kojemu je bio njegov stari novčanik i to s 1500 švicarskih franaka i svim dokumentima.

– Ako taj novac usporedim sa 2000 njemačkih maraka, koliko sam imao u novčaniku kad mi je nestao, izračunao sam da mi je pošiljatelj poslao onaj isti novac uvećan za kamate za ovih 14 godina – ispričao je Jerković i dodao da se nepoznati pošiljatelj potpisao kao Srećko Veselica.

Cijelu priču možete pročitati OVDJE.

>> Bolesnoj ženi uzeo novčanik iz kolica na struju

Komentara 21

DI
Diners
15:35 09.04.2015.

Eto barem da tako naprave naše lopine i vrate novac u državni proračun iz kojeg su ga isisali!

Avatar plektrum
plektrum
15:19 09.04.2015.

Izgleda da je taj Srećko dobar prijatelj kad ga je i nakon toliko godina pekla savjest.

LA
Lamilu
16:46 09.04.2015.

Pa tko ce ga znati,mozda je(ne) postenog nalaznika taj novac spasio da se i sam otisne u tudjinu,trbuhom za kruhom,pa se nakon svih tih godina i sam spasen bijede razmislio,pa na kraju zahvalio u svicarcima...svaka mu (na kraju)cast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije