Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivica Dačić:

'Pretpostavlja se da vaše naoružavanje može biti upotrebljeno jedino protiv Srbije'

Ivica Dačić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
04.01.2016.
u 12:15

– Ne vjerujem da ćete gađati Austriju, Italiju, BIH, možda eventualno Republiku Srpsku – dodao je Dačić.

Prvi potpredsjednik vlade Srbije i srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić gostovao je u emisiji Novi dan na N1 u kojoj je govorio o problemima u odnosima Hrvatske i Srbije koje su ovih dana opteretile protubalističke rakete i naoružanje.

Upitan zašto je to danas jedna od tema u odnosima ovih dviju zemalja te zašto Srbija istom mjerom ne odgovara i nekim drugim zemljama u njenom susjedstvu koje su puno jače naoružane, poput Mađarske, Dačić je kazao:

– Zato što se pretpostavlja da vaše naoružavanje može biti upotrebljeno jedno protiv Srbije. Ne vjerujem da ćete gađati Austriju, Italiju, BIH, možda eventualno Republiku Srpsku. Tako da je to sasvim logično. Ja ne znam što će to vama, a ne znam ni što će nama. Zato što smo vjerojatno svi ušli u eru razoružavanja i smanjenja oružane sile. Uostalom, to je i obveza po Daytonskom sporazumu i raznim drugim sporazumima. Ne bih volio razgovarati o tome kako se svatko mora naoružavati jer to znači da postoje određene prijetnje. Svi zajedno trebamo raditi na stvaranju regije bez oružja.

Članstvo Hrvatske u NATO-u srbijanski ministar vanjskih poslova ne smatra ugrozom nacionalnih interesa.

– Mi ne spadamo u te zemlje koje će biti paranoične. S druge strane, mi se ne miješamo u vašu odluku, idite kamo hoćete, u koji god blok. Srbija je uvijek bila neutralna. Ovdje je riječ o politici neutralnosti, nismo mi Švicarska koja je proglasila neutralnost, mi vodimo politiku vojne neutralnosti, ne želimo biti dio NATO-a ni istočnog vojnog partnerstva. Imamo loša iskustva s vojnim blokovima – rekao je Dačić za N1. 

>> Vučić: 'Srbija će naći odgovor ako zemlje u susjedstvu nabave balističke rakete' 

>> Svaka 'hrvatska' raketa kojom Vučić plaši Srbe košta – 'samo' dva milijuna dolara!

Komentara 188

MA
max
12:26 04.01.2016.

Hrvatska nikoga nije napala. Srbija jest.

Avatar Marceluswallace
Marceluswallace
12:22 04.01.2016.

A njihovi MIG-ovi 29 služe za oprašivanje kukuruza

Avatar opetja12
opetja12
12:21 04.01.2016.

Zna Daćo šta su svrbi pokušali osvojiti i etnički počistiti!! Planirali ste Veliku Srbiju i sad je i dalje sanjate..... Tako ste se sami odali gdje planirate opet napasti, jer zar bi se plašili i smatrali to problemom da nemate planove za veliku smrdiju?=!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije