Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA DNEVNICE

Ivana Saucha posjetila supruga u Remetincu: 'Nemam saznanja hoće li Milanović biti ispitan'

Ivana Saucha
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/9
13.02.2017.
u 12:53

Podsjećamo, Tomislav Saucha uhićen je u petak zbog sumnje da je zlouporabio položaj i krivotvorio službene ili poslovne isprave zbog krivotvorenja naloga za službena putovanja.

Ivana Saucha, supruga i odvjetnica uhićenog Tomislava Sauche, posjetila ga je danas u Remetincu, gdje se nalazi u istražnom zatvoru.

– Moj suprug je dobro, dobro se osjeća – rekla je Saucha.

Uz Ivanu Sauchu, odvjetnica je i Aleksandra Horvat. Na pitanje jesu li podnijeli žalbu na istražni zatvor, Saucha je kazala kako bi Horvat u međuvremenu trebala preuzeti rješenje o određivanju istražnog zatvora.

– Vidjet ćemo hoće li biti potrebe za takvo što jer će svjedoci u međuvremenu biti ispitani – rekla je Saucha.

>> Smrtić prijavio Sauchu, koji tvrdi: Nikada nisam zvao Smrtića

>> Šef Milanovićeva kabineta izvrijeđao policajce u VIP šatoru

>> Kobna šutnja policije, Sauche i premijera o Sljemenu

Na pitanje hoće li bivši premijer Zoran Milanović biti među ispitanima, Saucha je kazala kako nema takva saznanja, a da ih i ima, ne bi mogla o tome govoriti.

Na pitanje hoće li biti sedam svjedoka, ona je odgovorila da je ''tako rečeno''.

– Toliko znam za sada s obzirom na to da nisam bila u Uskoku – rekla je Saucha.

Podsjećamo, Tomislav Saucha uhićen je u petak zbog sumnje da je zlouporabio položaj i krivotvorio službene ili poslovne isprave zbog krivotvorenja naloga za službena putovanja u vrijeme dok je bio predstojnik ureda premijera u vladi Zorana Milanovića. Pritom je oštetivši državni proračun pribavio imovinsku korist u iznosu višem od 540 tisuća kuna i 1360 eura. Istražni zatvor određen mu je zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, a odbijena mu je jamčevina u iznosu od 1,5 milijuna kuna. 

>> Sudac odredio istražni zatvor i odbio jamčevinu: Saucha prevezen u Remetinec

>> USKOK objavio za što sve terete Tomislava Sauchu

Komentara 3

RO
rovad22
14:12 13.02.2017.

Milanović treba biti osumnjičeni, a u ovoj istrazi nikako ne bi trebali sudjelovati Cvitan i još puno ljudi u dorh-u koji su Milanovićevi kadrovi.

MA
marvel123
13:49 13.02.2017.

E, sad treba pisat zalbu na pritvor. Adresa, opasnost od ponavljanja djela, i trece je, utjecaj na svjedoke. Prve dvije tocke mogu se skinuti, ali ne i trecu, utjecaj na svjedoke. Zato mu je, najvjerojatnije, odreden pritvor. I, ta tocka, treca, je i ujedno i najteze za skinuti. Naime, treba prvo sve svjedoke ispitati pred istraznim sudcem, a to moze potrajati. Dakle, dok se ne ispitaju svi svjedoci, moraju dati izjavu, nema pustanja iz istraznog odjela. Sada ovisi koliko brzo pozvani svjedoci davaju izjavu, da li odgadaju i tako dalje. Minimum mjesec dva, ako nema previse svjedoka. Inace, moze se dogoditi, 5-6 mjeseci, bez problema produzuju. Sto i nije rijetkost u RH. Takva je praksa, ukoliko se nesto vanredno nedogodi ili promjeni. Puno ovisi i o izjavama svjedoka pred istraznim sudcem. Ako ga terete drugi, sto je cesto slucaj, da bi sebe spasavali od pritvora, ostaje unutra, kod Luje Naletilica. Cesto se nudi suradnja u obliku izjave, koja tereti optuzenog, kao protuusluga od pritvora. Tako da optuzenom nema van. Tocka tri je najgora. Dok ima neispitanih nema pustanja.

Avatar DŠ.....
DŠ.....
13:56 13.02.2017.

Saucha ništa nije naučio na Barišićevu primjeru. Barišić je onomad muljao s dnevnicama i potom je nagrađen ministarskom funkcijom. No to je radio diskretno i sada kao ministar ubire golemu plaću. Usto i sve moguće povlastice jer odabranima daje državnene novce i zna da će mu oni jednoga dana sve to znati nadoknaditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije