Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivana Petrović:

'Neki su nekadašnju ideologiju zamijenili novom, pa tu novu još novijom'

ivana petrović
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
05.05.2016.
u 18:27

Petrović smatra da je sloboda medija prije svega narušena u javnim, tzv. državnim medijima zbog velikoga upliva politike

– Mi zapravo nemamo autentični hrvatski demokratski politički sustav, nego politički sustav transmitiran iz bivšega totalitarnoga sustava koji je podijeljen u dvije frakcije – najveće političke stranke na desnici i ljevici sa satelitima – rekla je urednica vanjske politika na Novoj TV Ivana Petrović u razgovoru za Glas Koncila.

– Neki su nekadašnju ideologiju zamijenili novom, pa tu novu još novijom – jer to je jedini model koji poznaju: pišući isključivo ideološki, bez valjanih argumenata, tako da nerijetko čitamo lijevo-desne pamflete. I mislim da je u tome srž novinarskoga ili uredničkoga oportunizma – rekla je Petrović.

Petrović smatra da je sloboda medija prije svega narušena u javnim, tzv. državnim« medijima zbog velikoga upliva politike.

– Do prava na medijske slobode teško smo došli da bi se jeftino i olako prepustila utjecaju politike i prikrivenih financijskih interesa. A više je razloga uzrok tomu: ponajprije oportunizam, promicanje ideje, osobe ili stranke za funkciju i veliku plaću, potom činjenica da novinari više nisu elita društva, nego ih pojedine grupacije u državi čak nazivaju piskaralima i zlima po nekom izvan pameti uspostavljenom stereotipu, a novinari su i sve lošije plaćeni – rekla je Petrović.

>> Ivana Petrović potvrdila da je kraljica ekrana

Komentara 23

BU
Bulaba
18:45 05.05.2016.

Čekajte, drugarice Petrović, o kakvoj vi to slobodi medija pričate, kad niti jedan medij nije htio objaviti prilog o velikom skupu Hrvatskog nacionalnog i etičkog sudišta prije nekoliko mjeseci, na kojem se skupilo 3000 ljudi, a što je bio najveći skup te vrste u Hrvatskoj u zadnjih nekoliko godina? Dakle, mediji su bili ti koji su cenzurirali događanje i na taj način izokrenuli stvarnost. Nisu čak pristali ni na objavu plaćenog oglasa tome, a od oglasa žive. To stvarni mediji ne rade, to rade samo kontrolirani mediji, odnosno u Hrvatskoj su to udbaški mediji.

SF
Sv Franjo
19:01 05.05.2016.

Bezgranočno objavljivanje laži da bi postali istina.Neron,Lenjin,Staljin,Hirler,Tito,Kim i ostali ljevičari sa svojim vračevima.Ima jedna uzrečica za visoko zaglupljene ili ti one s diplomama.Istina jest Svjetlo i uvjek osvjetli i rastopi tamu,laži bez obzira kako ju lijepo spakirali.

Avatar possibilis
possibilis
18:49 05.05.2016.

Idu mi na jetra ti "neki" koji rade "nesto" i "negdje". Pljackasi imaju svoje ime i prezime a tzv ljevica i desnica donose iste pljackaske zakone. Osim onih marginalnih koje lupaju na sva zvona da se mi po fejsu bolje glodamo. Drumski razbojnici trebaju imena i prezimena da bi snosili odgovornost za nenarodne zakone i nase male place! Novinari koji mute vodu moraju snositi istu odgovornost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije