Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Vrdoljak:

'Promemorija je potpuno razotkrila namjeru lex Agrokora, izlazi se u susret bankama'

Osijek: Ivan Vrkić predstavio kandidaturu za gradonačelnika Grada Osijeka
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/8
20.04.2017.
u 14:08

Na pitanje hoće li podržati zahtjev SDP-a za opozivom ministra financija Zdravka Marića, odgovorio je potvrdno

Promemorija koja je ponuđena na potpis bankama i dobavljačima potpuno je razotkrila namjeru "lex Agrokora", a to je da se spašava sustav Agrokora, da se izlazi u susret bankama, a da će svi rizici restrukturiranja i naplate dugovanja završiti na dobavljačima, proizvodnji, radnim mjestima i kičmi hrvatskog gospodarstva – izjavio je Ivan Vrdoljak, šef HNS-a, u četvrtak u Osijeku.

Traži se od dobavljača, nastavio je, "da vrlo jasno kažu kako preuzimaju obaveze za ona sredstva koja su završila u Agrokoru, što je u potpunoj koliziji s izjavom premijera Plenkovića od prije deset dana da će se sve obaveze koje su završile u sustavu Agrokora prebaciti na Agrokor".

- I na perfidan način se razotkrila priča i samog zakona, a onda i ove promemorije, a to je da će najveću cijenu današnje situacije i neodlučnosti Vlade platiti dobavljači, proizvođači, radna mjesta, a ne sustav Agrokora ili banke, obvezničari i financijski vjerovnici – stava je on.

Što se tiče zahtjeva za opoziv ministra financija Zdravka Marića, kazao je kako on za njega "nije niti glasao da postane ministar".

- Glasat ću za njegov opoziv, to je dovoljno jasan stav na pitanje treba li otići – poručio je.

Gospodarsko-financijski sustav u Hrvatskoj je, nastavio je, "ozbiljno uzdrman".

- I ako politika ne razgovara o tome i ne daje jasan stav, onda gubi smisao – zaključio je.

>> Grbin: Je li istina da je lex Agrokor pisalo odvjetničko društvo povezano s VTB bankom?

>> Ramljak potpisao Promemoriju o mjenicama: Poslana je dobavljačima, bankama i faktoring društvima

Komentara 5

SP
Spidulek
16:07 20.04.2017.

Ovaj je i bez Lexa na svoju ruku izasao ususret Norvezanima i dao im sve podatke o busenju za naftom od strane INE a uz put i podatke o izvorima pitke vode.

IM
Imenjak
15:18 20.04.2017.

Ne razumijem se puno u dugovanja i sustav agrokora ali ako vrdoljak i grbin tako napadaju takozvani lex agrokor siguran sam da je taj zakon na pravom putu.

AA
aaagotal
16:24 20.04.2017.

Agrokor koji je prijavljen u Nizozemskoj (Norveškoj), ovog trena nisam siguran, ali porez na profit plaća tamo, po meni čak nije Hrvatska firma, već Nizozemska! No, treba se boriti da se spase radna mjesta i mali OPG-ovi, prvo a zatimm veći! Na posljednjem mjestu treba spasiti banke, već zbog toga što su vrlo neodgovorno davale kredite Koncernu u raspadu! No, tu je učinjena ogromna šteta Hrvatskoj, jer kako vidimo, da Agrokorove firme i u Srbiji, BiH, Sloveniji posluju normalno! Bojim se rasprodaje Hrvatskog, a ne o spašavanju Koncerna! Mogu ga spasiti stručnjaci, ali političari nikako? Oni će uništiti još to malo dobroga što je ostalo u Agrokoru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije