Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN VRDOLJAK:

'Mirela Holy hoće jeftine političke poene, a HDZ nered'

Ivan Vrdoljak
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
02.07.2015.
u 19:15

Bušotine su do sada rađene bez ikakvih studija utjecaja na okoliš i ostalih studija. Bivše HDZ-ove Vlade su tako radile, rekao je Vrdoljak

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak odgovorio je oko prozivki za istraživanje i eksploataciji nafte i plina iz Jadrana prozvavši naftnog stručnjaka Pavla Urodu da koristi saborsku zastupnicu Mirelu Holy za borbu jer mu nije u interesu da Hrvatska ima svoje bušotine s obzirom na to da on radi za rusku naftnu tvrtku Sibir Energ.

– Riječ je o nizu politikantskih izjava. Prozivaju nas da brzamo? Proces traje tri godine, pozivali smo saborske klubove da daju primjedbe. Ovo je projekt koji je imao najviše javnih rasprava i konferencija. Održali smo ih 48. Drugo, na projektu su radili stručnjaci. Uključen je HAZU, stručnjaci s niza fakulteta i instituta, a onda se izvlače stručnjaci poput Urode koji su involvirani u trgovinu naftom – kazao je Vrdoljak na današnjem druženju HNS-ovih dužnosnika i zastupnika s novinarima. Istaknuo je da su trenutačno u Jadranu 133 bušotine, u sljedećih pet godina otvorit će ih se još 20, a još njih 1350 na talijanskoj strani.

– Bušotine su do sada rađene bez ikakvih studija utjecaja na okoliš i ostalih studija. Bivše HDZ-ove Vlade su tako radile. Mi smo sada uveli smo red i zato imamo protivnike. Holy hoće jeftine političke poene, a HDZ nered – kazao je ministar Vrdoljak.

>> Za najam kapaciteta LNG terminala na Krku zainteresirano 12 tvrtki

>> Turizam i nafta mogu zajedno

Komentara 22

LA
LaurenceofArabia
19:54 02.07.2015.

Evo, ja osobno tebe, Vrdoljace, zelim vidjeti u zatvoru. Ne skupljam ni bodove ( poeni su srbizam, op.a.) niti zelim nered. Zelim da se otkrije sto si sve radio, zelim da uskok utvrdi na koji si nacin motao seficu porezne, zelim da se zna da si Jadran prodao radi vlastite provizije, zelim da zna da godina pogodujes podobnim ljudima. Zelim da ti sude. Zelim da te zatvore.

JE
Jelenko18
21:44 02.07.2015.

bivse hdzove vlade su tako radile? a kako vi radite gospodo moja? kako? ja bi stvarno zeljela znati po kojim nacelima vi radite.

BR
brojevi
20:57 02.07.2015.

Ministar gospodarstva Vrdoljak, gospodar privrednog kaosa sa 0,00 % rasta BDP optužuje. Tko da ti vjeruje osim onih jadnih 0,8% HNS-ovih birača? Svojim neznanjem najodgovorniji si, uz šefa tkzv. Vlade,za exodus i siromaštvo u HR. Sada jeftinom demagogijom skupljaš jeftine bodove(poene). Lukavi Milanović je upravo i okupio takvu ekipu nesposobnih poltrona da u slućaju neuspjeha preusmjeri oštricu kritike čim dalje od sebe. Da kao *pošteni* imate i malo poštenja, poštedjeli bi narod i dali neopozive ostavke. Kada će izbori ili i dalje mislite mutiti vodu da sakrijete svoje smeće?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije