Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'LEX AGROKOR'

Ivan Vrdoljak: Hrvatski građani neće vraćati tuđe dugove

Ivan Vrdoljak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
25.03.2017.
u 14:06

'Ako je nekome palo na pamet da država i vlada imenuju upravu i da upravljaju, a da onda građani Hrvatske vraćaju dugove nastale u Agrokoru, to se neće dogoditi, to u Saboru neće proći'

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak rekao je, komentirajući najavu da Vlada priprema zakon za pomoć sistemski važnim kompanijama, kako će napraviti sve da hrvatski građani ne vraćaju tuđe dugove.

"Ako je nekome palo na pamet da država i vlada imenuju upravu i da upravljaju, a da onda građani Hrvatske vraćaju dugove nastale u Agrokoru, to se neće dogoditi, to u Saboru neće proći", istaknuo je Vrdoljak.

Dodao je i da je dobrodošao svatko tko smatra da je to proces koji će uključiti dobavljače, partnere, bankare i kreditore.

Vrdoljak kaže kako bi Vlada trebala odgovoriti na pitanje tko će vraćati dugove i je li se razgovaralo s kreditorima, obvezničarima, dobavljačima i partnerima o tome koja je njihova uloga u svemu, ali i je li se o novoj situaciji razgovaralo s Mostom.

"Oni su nebrojeno puta u ovih četiri mjeseca pokazali da 'izbacuju balone' prije unutarnjeg dogovora, od porezne i kurikularne reforme, situacije s Inom, plinom, HEP-om, a sada došao i 'lex Agrokor'", rekao je.

Po njegovim riječima, za jasnije stajalište o budućim namjerama Vlade trebalo bi prvo vidjeti prijedlog zakona koji najavljuju.

"Ne postoji mogućnost da se bez pametnog dogovora postigne stabilizacija u Agrokoru, s partnerima i vjerovnicima. Jedino se može stabilizirati u konsenzusu sviju. Ako netko misli parcijalno iskoristiti trenutak pa imenovati namještenike, ta vremena su prošla", naglasio je.

Izjavu je dao u subotu, prigodom tradicionalne akcije HNS-a prilikom koje građanima već 17 godina na Trešnjevačkom placu daju besplatne sadnice trešanja, pod sloganom "Vratimo trešnje u trešnjevačka dvorišta".

>> Sberbank poziva svjetske banke da ulože u Agrokor

>> Kurir: Srpski poduzetnik Mišković zainteresiran za Agrokor

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar mofo
mofo
14:24 25.03.2017.

Još jedan dan još jedan članak o drugu 3%

DU
Deleted user
14:16 25.03.2017.

Tko je platio predstecajnu pljačku koju ste skrojili za svoje drugove ? Tko je mjesecima proganjao suca Kolakusica koji ne javno izrekao da je na taj način nestalo 50 milijardi kuna !

DU
Deleted user
14:34 25.03.2017.

Još jedan lopov traži pravdu!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije