Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Vrdoljak

'HDZ je krenuo s kvaziaferama, tu se može reći jedna izreka: tko laže taj i krade'

Ivan Vrdoljak
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
27.05.2016.
u 11:30

– HNS neće sudjelovati u preslagivanju, neka počnu raditi ili neka izađu na nove izbore – poručio je Vrdoljak

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak pozvao je s današnje konferencije za novinare na prosvjed u srijedu zbog zaustavljanja kurikularne reforme.

– Svi moramo stati u obranu kurikularne reforme. Ako smo u prošloj vladi osigurali sredstva i nismo se time previše dičili, onda je danas vrijeme da stanemo u obranu te reforme. Moramo svi, kao političari i kao građani i kao roditelji djece koja jesu subjekti kurikularne reforme, moramo u srijedu izaći na prosvjed i reći "Dosta je!" – poručio je Vrdoljak.

– Hrvatska je paralizirana zemlja, Vlada i Sabor rade u leru, ne znaju što im je cilj i što im je politika, ne funkcioniraju. Iz tog razloga marginalne skupine došle su u priliku da zaustave proces bolje budućnosti države i boljeg školovanja naše djece – rekao je Vrdoljak i dodao da Borisa Jokića i njegov tim treba podržati ne iz političkih nego iz građanskih razloga.

– Pametniji popuštaju, ali pozivam kolegu Jokića da ne odustaju jer, ako uvijek budu pametniji odustajali, nećemo dobro završiti – rekao je Vrdoljak.

O krizi vlasti: Nemoguće je preslagivanjem dobiti vladu koja treba Hrvatskoj

Vrdoljak je na konferenciji za novinare govorio i o neizostavnoj temi krize vlasti. Rekao je da bi volio da glasovanje u Saboru bude što prije, a da to ne žele oni koji bi željeli utjecati na saborske zastupnike. – Hrvatska treba stabilnu, čvrstu vladu koju je moguće dobiti samo na ponovljenim izborima, nemoguće je preslagivanjem dobiti vladu koja treba Hrvatskoj, treba izići na izbore i dobiti čvrstu vladu – istaknuo je Vrdoljak.

Rekao je da je HNS spreman za izbore, odmah sutra, a o načinu izlaska, to jest hoće li biti predizbornih koalicija, ne želi govoriti dok ne vidi cijelu situaciju. Odbacio je i mogućnost sudjelovanja HNS-a u preslagivanju Vlade.

– HNS neće sudjelovati u preslagivanju, neka počnu raditi ili neka izađu na nove izbore, HDZ je krenuo s kvaziaferama, tu se može reći izreka "Tko laže, taj i krade".

Vrdoljak je rekao kako Vlada i Sabor ne funkcioniraju i da jedino predsjednica funkcionira. – Neka budući zamjenik kaže hoće li tko zamijeniti Karamarka u slučaju opoziva – odgovorio je Vrdoljak na pitanje misli li da će se suradnja nastaviti s nekim tko bi zamijenio Karamarka.

O sukobu interesa

Šef HNS-a spomenuo je i kako se u trenutku kada se pokazuje da je pitanje Karamarkove političke odgovornosti vrlo realno, pojavio nepoznati HDZ-ovac koji je njega optužio za sukob interesa.

– Čovjek koji to govori i način na koji se to prezentira govore sve o tim optužbama. Dobit ćete sve dokumente s Trgovačkog suda oko toga – rekao je Vrdoljak novinarima i odbacio optužbe za sukob interesa.

>> Otkrivamo što se sve zadnjih dana događalo u Vladi – i javno, ali i iza zatvorenih vrata

Komentara 38

NO
Norway
11:40 27.05.2016.

I laze i krade i Vrdoljak i Milanovic

MA
majeltomoguce
11:46 27.05.2016.

Ajde ajde koliko firmi ima vaša žena godspodine Vrdoljak? Jel istina da je Vaša žena ukrala ind. dizaj i za to morala plati kaznu, da bi nakon toga nastavila ponovno koristi taj isti ind. dizaj. Očajni čovjek odustao dalje o progona kada je vidio kako se srdađno pozdravljaju Vaša žena i sutkinja. To je samo ono malo što znam, a koliko toga ne znamo???

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
11:38 27.05.2016.

Vrdoljak laže a i krade,eto i sam je to potvrdio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije