Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sinčić u nu2

Koalicija Čačić-Linić-Kosor bila bi vrhunac licemjerja

Ivan Vilibor Sinčić
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/2
29.03.2015.
u 15:07

Mi nismo nasilni, ni prema policiji ni sutkinji. Zakoni su nepravedni, i mi imamo pravo na prosvjed, rekao je Sinčić

Vođa Živog zida Ivan Vilibor Sinčić i danas je u emisiji “Nedjeljom u 2” na HTV-u “uzeo mjeru” političkoj eliti za koju tvrdi da sustavno uništava zemlju. Kaže da nema bitne razlike između SDP-a, HDZ-a, HNS-a, ORaH-a ili Laburista, osim što za HDZ tvrdi kako je najodgovorniji za ogromnu nezaposlenost. Komentirao je i ideju Radimira Čačića o koaliciji s J. Kosor, Linićem... “To je vrhunac licemjerja i uhljebništva jer pokazuju da im nisu bitni ideologoja i stavovi, već samo fotelje. Sve su to potrošeni političari”, rekao je Sinčić.

Sinčić se u emisiji očitovao i na izjavu Đure Sesse da je Živi zid posijao strah i  anarhiju i da sutkinji, koja je donijela odluku o deložaciji zagrebačke obitelji Cvjetković, treba policijska zaštita

- To je zamjena teza. Mi nismo nasilni, ni prema policiji ni sutkinji. Zakoni su nepravedni, i mi imamo pravo na prosvjed. Upravo zbog pravne nesigurnosti u zemlji se pojavio Živi zid - rekao je Sinčić i dodao da je ovršni zakon izuzetno okrutan te da pravosuđe provodi tajne deložacije jer se ovršenike ne obavješćuje o provedbi ovrhe čime se krši uredba da su sve stranke u postupku obaviještene o postupanju. Najavio je da se Živi zid nastavlja boriti za promjenu monetarnog sustava koju će obraditi tim stručnjaka, a Živi zid će je objaviti do svibnja. 

O Ivanu Pernaru, Sinčić je rekao da je jedan od petorice supredsjednika, uz njega samog, te da on nije Pernarov projekt.

Ivan Pernar je moj dobar osobni prijatelj, vrlo je inteligentan. No ne funkcionira dobro s ljudima zbog čega smo mu našli drugi posao - snimanje deložacija i objavljivanje videa - rekao je Sinčić. 

Za izjavu Tomislava Karamarka, kada je rekao da je Hrvatskoj potreban drugi Domovinski rat, Sinčić je rekao da to ne podržava jer je riječ o "nepotrebnom zaoštravanju retorike kojom se ljudi tjeraju van Hrvatske".

Od nove predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Sinčić nema prevelikih očekivanja.

- S ovršnim zakonom za koji je podnijela ocjenu ustavnosti, unaprijed se znalo da neće proći. Ona može pokušati natjerati Milanovića da mijenja politiku, no nema alata da to i učini. Izbacivanje Titove biste s Pantovčaka je pitanje uređenja interijera, rekao je Sinčić. 

Na pitanje je li dobio 400.000 kuna na temelju rezultata predsjedničkih izbora te što će s njima učiniti, Sinčić je rekao:

"Još ih nisam dobio, a kad se to dogodi, prebacit ću ih na stranku jer bi u suprotnom morao platiti porez. Novac ćemo koristiti za jačanje stranke, a manji dio ćemo darovati u humanitarne svrhe onima kojima je najpotrebnije", rekao je Sinčić koji se protivi i istraživanju nafte i plina u Jadranu jer smatra da su institucije napravile "traljav posao u pripremi projekta  te da ne može jedan ministar, Vrdoljak, koji će uskoro otići s vlasti, odlučivati o sudbini Jadrana u idućih 50 godina".

Izjavio je i da je za promjenu Vatikanskih ugovora.

- Trebalo bi ih mijenjati. Kao što je rekao kardinal Kuharić, moć Crkve nije u dobrima nego u ljudima. 

>>Živi zid posijao strah i anarhiju, sutkinji treba zaštita policije

>> ORaH i Živi zid žive samo u izbornim anketama

>> Odvjetnik kupca: Deložacija obitelji Cvjetković odgođena je zbog nesposobnosti policije

Komentara 23

OB
Objektivno...
15:44 29.03.2015.

Suci su vrlo nježne "biljke"... Ne smiješ ih ni pogledati već ih iritiraš... A nedaj Bože ako javno izneseš neku mrlju...odmah ti slijede tužbe za klevete i povreda ugleda i časti i naravno...nikakve isprike nego stotine tisuća kuna. Samo im novac može vratiti duševni mir

Avatar buh
buh
17:24 29.03.2015.

zasto nestaju komentari ???

DH
dalibor.hren
16:24 29.03.2015.

Sranković je bezobrazan i jako mudro bira koga će nagaziti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije