Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Turudić

'Opet ću voditi suđenje Sanaderu, a sigurno neću biti HDZ-ov ministar pravosuđa'

Ivan Turudić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
02.08.2015.
u 19:54

Izjavio je kako je ustavni sud politički sud te da se ponekad ponaša kao nadvlast.

Nakon što je Ustavni sud ukinuo presude protiv Ive Sanadera u slučajevima Hypo i INA-MOL u Dnevniku HRT-a gostovao je predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić.

- Odluka Ustavnog suda je takva kakva je. Ta se odluka mora prihvatiti, poštivati i provoditi i budite uvjereni da će tako biti u daljnjem tijeku postupka -rekao je Turudić.

Izjavio je kako je ustavni sud politički sud te da se ponekad ponaša kao nadvlast. -  Oni jesu politički sud ako se smatra da su tamo ljudi raznih političkih provenijencija koje ističu i u svojim odlukama- rekao je Turudić.

U prethodnom suđenju Sanaderu, kaže Turudić za HRT, nije potrošeno mnogo novca, jer nitko od svjedoka nije tražio naknadu troškova.

Slučaj Roberta Ježića, koji još nije vratio pet milijuna kuna, iako je kao svjedok na suđenju Sanaderu rekao da će to učiniti, sad je stvar DORH-a i koliko znam, pokrenut je zahtjev, kazao je.

Ponovno suđenje Ivi Sanaderu kreće 7. rujna, a Turudić smatra da će ga on ponovno voditi.

Na pitanje koliko će trajati ponovljeno suđenje rekao je da mu je to jako teško reći. - Trebao bi biti bitno kraći postupak nego u prvom stupnju - rekao je Turudić.

Opovrgnuo je da će ići u predizbornu kampanju. - U kampanju za HDZ-ovog ministra pravosuđa sigurno neću ići - kazao je Turudić. 

>> Prodanović: Bili smo uvjereni u ovakvu odluku. Sloković: Postoje šanse za izlazak na slobodu

Komentara 33

AN
anticenzura
20:15 02.08.2015.

Svatko tko misli da ima moc nad ovim narodom gorko se vara, posebno mantijasi u Ustavnom sudu. Samo je pitanje vremena kada ce ovaj narod progledati. Docim skupimo pametne ljude letit cete svi redom.

PA
Pape5
20:50 02.08.2015.

Turbo paragrafski specijalac za sudske postupke i presude kad nema materijalnih dokaza! On je već davno javnim nastupima, suprotno Ustavu i svim Zakonima, obzirom da obnaša funkciju suca i funkciju predsjednika najvećeg Županijskog suda u državi,krenuo žestoko u političku kampanjuu i upalio političku lampicu. Može li netko normalan iz sudske vlasti ove države, ovom tipu ugasiti lampicu, jer on je očito zabrijao u nedozvoljenom smjeru. A obzirom na njegovo privatno okruženje i mračno društvo na kavama, "lopovi" kojima on presuđuje, poglavito Ivo Sanader, pored njega, definitivno izgledaju kao mali anđeli!

MX
Mister X
21:03 02.08.2015.

Postoji mogućnost da su mu rekli da ovaj puta sudi kao treba pošteno jel to traži i EU ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije