Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Turudić: Nema razloga da Sanaderu opet ne sudim

naslovnica 28.7.
Foto: VL
28.07.2015.
u 00:06

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić predsjedao je vijećem koje je nepravomoćno osudilo Ivu Sanadera.

Ivo Sanader više nije osuđenik, nego “samo” optuženik u istražnom zatvoru zbog slučaja Fimi media. Ustavni sud ukinuo je presude Županijskog i Vrhovnog suda u slučajevima Hypo i Ina-MOL. Odluka je donesena u petak, a objavljena danas nakon dostave Sanaderu i njegovim odvjetnicima.

Ustavni sud nije se bavio pitanjem je li Sanader kriv za ratno profiterstvo i primanje mita, jer je to posao kaznenih sudova, već jesu li poštovana njegova zakonska, ustavna i konvencijska prava. U sažetku odluke, koja ima 187 stranica, Ustavni se sud ograđuje i da se njegova odluka ne smije uzimati kao dokaz da je Sanader žrtva političkog progona ili sudskog konformizma, kako se to tvrdi u njegovoj ustavnoj tužbi.

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić predsjedao je vijećem koje je nepravomoćno osudilo Ivu Sanadera.

Na naš upit rekao je da nema razloga izuzeti se od ponovnog suđenja Sanaderu. – Nema razloga da mu opet ne sudim! – rekao je Turudić.

>>Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka ili prelistajte e-izdanje.

Iz tiskanog izdanja još izdvajamo:

Večernjakovo otkriće velike afere: Arbitraža više nema smisla. Izlazimo

Nova simpatija: Jelena i Stjepan ne skrivaju zagrljaje

Senka Bulić: Mogu se nositi s fatalnim likovima, imam tu energiju

Turistička patrola posjetila je Šibenik, a kreće i izbor najboljeg OPG-a "Zlata vrijedan". Prvi kandidat za Agrooscara je Goran Jančo koji je zemlju kupovao minusima na tekućem računu, a danas uzgaja svinje.

Foto: VLm

Komentara 41

PO
Polikarp
22:49 27.07.2015.

Ustavni sud je Turudićevu presudu ocijenio protuustavnom. Turudić je iskompleksirani provincijalac, koji nije dorastao da sudi ni u Mrduši Donjoj!

DU
Deleted user
22:17 27.07.2015.

Ma naravno da ima razloga da ne sudiš..ti si smeće kao i većina sudaca u ovoj vukojebini,a da ne pričam o ustavnim o kojima sam na žalost ovisio..rekli su mi da sam presedan na koji će se u budućnosti pozivati odvjetnici,a samo zato što sam tužio firmu kojoj je vlasnik jedan poznati poduzetnik

Avatar CroaticusϮ
CroaticusϮ
22:02 27.07.2015.

uvijek isti ljudi u medijima od samostalnosti hrvatske i svi na ključnim položajima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije