Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRVAVA PLJAČKA FINE

Ivan Tucman promijenio iskaz koji je dao kao optuženik

Ante Roso
Foto: VL
1/3
30.09.2014.
u 18:18

Zaštitare je pobio neki nepoznati muškarac, a Žugelj i Roso nisu imali veze s pljačkom Fine

– Zaštitare u Fini pobio je neki nepoznati muškarac, a ne Žugelj. Žugelj i Roso nisu imali veze s pljačkom Fine, a plan Fine dao nam je Boršić, a napravio sam ga ja – kazao je Ivan Tucman, svjedočeći u nastavku suđenja Dubravku Žugelju i ostalima za krvavu pljačku Fine u rujnu 2005., kada su  u Zagrebu u Zvonimirovoj ulici ubijeni Drago Renar i Stipe Mušan, dvojica zaštitara Sokol Marića.

Tucman je na klupu za svjedoke sjeo poslije svog bratića Ivana Boršića, a baš poput njega, tijekom prvog suđenja osuđen je zbog svoje uloge u razbojstvu u Fini. Velika razlika između onog što je iskazivao Tucaman optuženik i sada Tucman svjedok jest činjenica da je u obrani tvrdio da je Žugelj ubio zaštitare, dok je kao svjedok promijenio priču. I dok je u svojoj obrani prije nekoliko godina tvrdio da mu je Žugelj vikao "Ubio sam ljude", Tucman je u svjedočkom iskazu sada tvrdio da je s njima u pljački Fine bio nepoznat muškarac kojeg je on upoznao na dan pljačke, a ne Žugelj.

Kako je ustvrdio i da je on napravio crteže Fine po Boršićevu nalogu, čime je pobio Boršićeve tvrdnje da je plan Fine nabavio Ante Roso, tužiteljica je upitala Tucmana: – Znate li vi da ste pravomoćno osuđeni za pljačku koju ste počinili sa Žugeljom i Rosom?

– Znam – kratko je odgovorio svjedok. On se inače u obrani mogao braniti kako je htio, a za sud je sada u ponovljenom suđenju, nakon što je Vrhovni sud dio prijašnje presude ukinuo, a dio potvrdio, relevantan samo ovaj iskaz koji je dao kao svjedok, bez obzira na to što je potpuno promijenio prije dane iskaze.

>>Štrk je pucao i na mene jer sam sabotirao pljačku

>>Krvava pljačka Fine: U vreći krumpira nosili mu 300.000 kuna plijena

Komentara 2

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
21:48 30.09.2014.

da, gospon sudec, nepoznati je pucal, i bil je skroz zelen ko da je s Marsa....casna mi pionirska....

MH
mrtav-hladan
09:03 01.10.2014.

Tu hebe lud zbunjenog ko kauboj konja Na kraju ce ispast da su se ovi kriminalci usetali u banku a zastitari od straha pred njima sami se upucali O zvjezdo Danico prosvjetli te sudce i daj im zrno pameti iudce i daj im zrno pameti i zdrave logike

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije