Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije na prognoze EK

Šuker: Predviđeni gospodarski rast je u granicama statističke pogreške

šuker
Foto: Youtube Screenshot
1/2
05.05.2015.
u 14:09

Čak i malo pozitivnije najave za sljedeću godinu neće biti posljedica rada ove nesposobne Vlade, već će ti pokazatelji biti bolji zahvaljujući nekoj drugoj vladi koja će doći i značajnije promijeniti smjerove u Hrvatskoj, izjavio je Šuker

Najnovije prognoze Europske komisije prema kojima Hrvatsku ove godine očekuje rast BDP-a od 0,3 posto komentirao je HDZ-ov Ivan Šuker.

 - Nažalost, Europska komisija je potvrdila ono što mi govorimo već mjesecima. Dogodit će se možda neki gospodarski rast, ali ne kao posljedica rada Vlade, već zbog vanjskih čimbenika poput pozitivnog okruženja zemalja koje su Hrvatskoj glavni vanjsko trgovinski partneri, zbog niske cijene goriva i niske cijene kapitala, kazao je Šuker i dodao kako je predviđeni gospodarski rast u granicama statističke pogreške.

 - Ono što treba brinuti sve građane je procjena deficita 2015. za kojeg predviđaju da će biti 5,6 posto, a sljedeće godine 5,7 posto. Ako imate tako visoki deficit dolazi do rasta vanjskog duga.Nažalost, najgora prognoza je ona prema kojoj ni ove ni sljedeće godine neće biti rasta zaposlenosti. Čak i malo pozitivnije najave za sljedeću godinu neće biti posljedica rada ove nesposobne Vlade, već će ti pokazatelji biti bolji zahvaljujući nekoj drugoj vladi koja će doći i značajnije promijeniti smjerove u Hrvatskoj, izjavio je Šuker.

 

HDZ-ovac Damir Jelić komentirao je podatke o nezaposlenosti.

>> EK: Rast prenizak da bi se potaknulo zapošljavanje; Grčić: Vjeruju da izlazimo iz recesije

Komentara 60

UI
Uvijek_iskreno
14:34 05.05.2015.

Šuker je u pravu. Sve je to Milanović isplanirao kako bi o sebi stvorio što bolju sliku pred izbore, a na svojoj koži osjetimo da nije tako kako Zoki i ekipa govore.

JE
Jelenko18
14:31 05.05.2015.

Suker zna :)

DR
dragica949
15:10 05.05.2015.

To je onaj veeeliki financijski znalac,ministar u Kosoričinoj vladi,koji je 2008.rekao da na Hrvatsku neće utjecati svjetska ekonomska kriza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije