Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šuker o Karamarkovom opozivu:

'Neće biti iznenađenja. Nije nam u interesu da igramo nešto ispod žita kao što to neki rade'

Ivan Šuker
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
31.05.2016.
u 13:45

-Poštujmo institiucije i odluke, ako mislimo da nešto nije dobro onda promijenimo zakon – odgovorio je Šuker na pitanje želi li da se rasprava održi prije ili poslije odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Ivan Šuker, upitan kada će biti rasprava i glasovanje o opozivu Tomislava Karamarka, objasnio je da će se, temeljem trenutne situacije, držati zadnjeg roka, odnosno 18. lipnja.

- Neće biti nikakvih iznenađenja preko noći. Nije nama interes da tu igramo nešto ispod žita kao što to neki rade. Sigurno će rasprava biti cijeli dan – kazao je Šuker. Upitan hoće li se rasprava i glasovanje najaviti ranije, odgovara da je to logična stvar.

-Predsjednik Sabora uvijek najavi s čim će se krenuti sljedeću srijedu i nećemo izvoditi iznenađenja. Nije nam u interesu da tu igramo ispod žita kao što to rade neki drugi, bitno nam je da budemo do kraja tranparentni – pojašnjava Šuker. Novinare je zanimalo želi li da se rasprava održi prije ili poslije odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, a Šuker uzvraća da je on pobornik da se poštuju institucije.

- Naprosto me nitko ne može uvjeriti da se institucije ne trebaju poštovati. Ako ih nećemo poštivati, onda ih ne trebamo ni imati. Ako mi se nešto ne sviđa onda je jedini način promijeniti zakon. Poštujmo institiucije i odluke, ako mislimo da nešto nije dobro onda promijenimo zakon – kazao je Šuker. Osvrnuo se i na opasku SDP-a da jutrošnje izbacivanje Peđe Grbina iz sabornice dokazuje da je HDZ nervozan uoči glasovanja o Karamarkovom opozivu.

- Ako je po Poslovniku Dragica Zgrebec zatražila stanku zbog nečega, i sada zastupnik SDP-a izađe i počne pričati o nečem drugome, što je predsjedatelj morao napraviti? Trebao je postupiti po Poslovniku, to je ista stvar da vi dođete na nogometnu utakmicu i počenete igrati rukomet i čudite se što vam je sudac fućkao penal. Poslovnik je jasan i određuje pravila ponašanja i ponavljam, taj Poslovniku su donijeli oni, a ne mi – zaključio je Ivan Šuker.

Komentara 1

JU
juraInfidel
14:03 31.05.2016.

pazi leđa ide Peđa!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije