Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SKINUO BIH MU GLAVU'

Pernar otkrio što misli o Titu, Tuđmanu, Miloševiću, Jugoslaviji...

Ivan Pernar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
06.12.2016.
u 10:48

Tito je radio dobre i loše stvari, rekao je Pernar

Saborski zastupnik Ivan Pernar u intervjuima često izbjegava klasične hrvatske ideološke teme kao što su Tito ili Jugoslavija, inzistirajući umjesto toga na ekonomskim temama.

Međutim, jučer se na televiziji N1, gostujući sa srpskim filmašem i aktivistom Borisom Malagurskim, nije libio odgovarati na takva pitanja.

Tko je kriv za raspad Jugoslavije?

– Podjednako svi narodi, a najviše Milošević koji je htio voditi diktaturu, a ne labavu konfederaciju, i koji je zapravo suživot u Jugoslaviji učinio nemogućim time što je htio da Srbi vladaju nad svima drugima.

Jeste li za novu Jugoslaviju?

Ekonomsku da, ali suživot u smislu jedinstvene države je besmislen.

Što je vama Tito?

– Tito je radio dobre i loše stvari. Za ono što je dobro radio, što je gradio tvornice, štitio prava radnika, skidam mu kapu, ali za to što je poslije 2. svjetskog rata likvidirao desetke tisuća Hrvata, za to bih mu skinuo glavu.

Što je za vas Slobodan Milošević?

– Milošević je čovjek koji je bio iskorišten od Zapada da razbije Jugoslaviju i da uništi prvenstveno srpski narod, a onda i sve druge.

Franjo Tuđman?

– Franjo Tuđman je čovjek koji je pretvorio Hrvatsku narodnu banku u mjenjačnicu, pokrenuo privatizaciju i redistribuciju kapitala iz ruku naroda u ruke 200 obitelji. Znači, napravio je zločin nad vlastitim narodom.

O Vojislavu Šešelju

– Ma, Šešelj je lud tip i on zapravo ima jednu bizarnu retoriku. Umjesto da se bavi dobrobiti srpskog naroda i ulogom Narodne banke Srbije, on se bavi pričama iz prošlosti. Pozivam srpski narod da se probudi i osvijesti iz hipnoze i eliminira tog tipa iz političke scene.

U ostalim temama Pernar je bio standardno kritičan prema Zapadu, Izraelu, Europskoj uniji i SAD-u, kao i hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović.

– Što se tiče Kolinde, ona sad govori da je prijetnja u BiH, jučer je govorila da je prijetnja Srbija, prekjučer je pričala o ruskoj prijetnji... Sve je prijetnja osim HDZ-a, koji upropaštava hrvatski narod već 25 godina – rekao je Pernar.

Predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika pozvao je na lojalnost BiH.

– Ovom prilikom pozivam Milorada Dodika, to jest, on je pozvao na to da se međusobno dogovorimo i riješimo tih zapadnih marioneta, ja mu pružam ruku, želim slobodnu zemlju i pozivam ga na lojalnost BiH te da jednostavno zajedno s Bošnjacima i Hrvatima promijene ulogu Centralne banke BiH – rekao je Pernar.

>> Pernar otkrio o čemu ovisi njegova kandidatura za gradonačelnika Zagreba

Komentara 185

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
10:59 06.12.2016.

čitam, i još uvijek ne vjerujem (teško mi se naviknuti) da ovakvi maloumnici mogu biti zastupnici u Saboru RH... mi smo, kao narod, nešto grdno zgriješili kad nas Bog ovako kažnjava

DU
Deleted user
11:22 06.12.2016.

na tv u beogradu si rekao da je oluja imala glavni cilj etničko čišćenje srba iz hrvatske, ti si zastupnik hrvatskog državnog sabora a stvarno ne znaš ništa pod milim bogom, korisnije je bilo priručno strašilo za vrt koje je raila moja baka , nego ti za rad parlamenta jedne države , pokrij se po galvi kad nekuda ideš, ili još bolje polrij se sramom

KA
kacavenda
10:59 06.12.2016.

Dosadio vise, posvuduša nis koristi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije