Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednik Kluba zastupnika Mosta

Ivan Kovačić: Ne planiramo se preustrojiti u klasičnu političku stranku

Ivan Kovačić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
10.02.2016.
u 07:06

Odnosi s HDZ-om su dobri. Jasno da ima prijepora. O tome smo govorili kada smo tvrdili da ovo nije koalicija već suradnja

Ivan Kovačić, predsjednik Kluba zastupnika Mosta nezavisnih lista, odgovorio nam je na pitanja o Vladi, Zakonu o sportu, kritikama iz SDP-a te o prijeporima Mosta i HDZ-a. O Draganu Lozančiću nije htio razgovarati jer ne želi utjecati na odluku premijera o njemu.

Jeste li zadovoljni s prva dva tjedna rada Vlade, kojoj su građani dali dvojku?
Zadovoljan sam. Uvijek može bolje, ali smatram da smo unatoč medijskom pritisku dobro složili stvari i da spremni krećemo u izazove koji nisu mali. I premijer je rekao je da Vlada nema sto dana mira, ja se s time slažem, ali za neke rezultate treba vremena jer se tehnički ne stigne sve obaviti u kratkom razdoblju. Most je u Vladu dao stručne i kvalitetne ljude i vjerujemo da će ispuniti obećano.

Kakvi su odnosi Mosta i HDZ-a s obzirom na prijepore, poput Lozančića, registra izdajnika, regionalnog preustroja?
Odnosi su dobri. Jasno da ima prijepora. O tome je Most jasno govorio kada smo tvrdili da ovo nije koalicija već suradnja pa se to dovodilo u pitanje. Sada se pak potenciraju prijepori. Zajedno moramo raditi na tome da nas oni ne usporavaju, već da zajednički nađemo najbolja rješenja na korist svih građana Hrvatske.

Kako komentirate istraživanja javnog mnijenja koji upućuju na pad popularnosti Mosta?
Ima različitih istraživanja. Prije dva tjedna po jednom smo istraživanju bili popularniji nego na izborima. Jedino su bitno istraživanje parlamentarni izbori. Na nama je da radom, poštenjem i zalaganjem svoje birače, a svakako i one koji nisu glasali za Most, pridobijemo da na sljedećim izborima glasaju za nas.

Zašto se Most planira preustrojiti u klasičnu političku stranku?
Most se ne planira preustrojiti u klasičnu političku stranku, nego samo planira ojačati svoju organizaciju i strukturu na terenu kako bi postao konkurentniji i organiziraniji na nacionalnoj razini.

Tko će biti predsjednik, vi ili Božo Petrov?
Petrov ostaje predsjednik. Ja osobno nisam razgovarao o preuzimanju Mosta ni s kim.

Hoće li vaši saborski zastupnici i ministri svi ući u stranku Most?
Taj izbor ostavit ćemo njima.

Most je podržao novi Zakon o sportu. Što očekujete da će donijeti u praksi?
Očekujemo da će pomoći rješavanju velikih problema u hrvatskom sportu, posebno nogometu. Zato smo ga podržali i ni jedne sekunde o tome nismo dvojili. Još prije izbora obećali smo da ćemo učiniti sve u našoj moći da se sadašnja neodrživa situacija popravi. Očekujemo od svih institucija da tome pridonesu provođenjem izmijenjenog Zakona o sportu i svih drugih zakona.

SDP-ovac Ivan Klarin žestoko se obrušio na Most i Božu Petrova, kojeg je nazvao lašcem.
Klarin je čovjek koji svoj streloviti uspon u SDP-u duguje isključivo ulizivanju Zoranu Milanoviću i blaćenju političkih protivnika. Klarin je stručan samo u ulizivanju i blaćenju. Navikli smo na niske udarce od SDP-a, gospodin Klarin zaboravio je, nažalost, kako je njegova stranka prljavim igrama pokušala sve kako bi slomila Most, ali mi se nismo dali pa je sad ljutit. Zanimljivo je da Klarin svoje uspjehe na lokalnoj razini treba zahvaliti političkoj mudrosti šibensko-kninskog župana Gorana Pauka koji mu je omogućio razvoj Tisnog preusmjeravanjem županijskih sredstava. Drago nam je vidjeti da SDP uspješno surađuje s HDZ-om na lokalnoj, kao Most na nacionalnoj razini. No, to gospodina Klarina ne čini pozvanim da okolo docira.

>> Kovačić (Most): Više nas zanima tablica proračuna i stanje u resorima nego pad popularnosti

Ključne riječi

Komentara 27

MC
MAXIMUS CRO
08:01 10.02.2016.

Dečko vrati se u Omiš i prodavaj silnu pamet tamo. Tko bi rekao da mostovci ama bas sve znaju..???? Novi zakon o sportu tek izašao a ovaj lezilebovic već pametuje??? Jedva čekam dan kad vas HDZ otpiše i novi izbori krenu.. Most ce imati 1-2 zastupnika, pa ce onda sa sinčićem u zadnju klupu i dijeliti pamet konobaricama u saboru

MA
matador007
08:21 10.02.2016.

Ostaci bivše,crvene vlade,još su preduboko u svim javnim medijima,pa čitamo i slušamo samo o "razdoru"između vladajućih,o apetitima,o tome kako će zastupnici MOST-a biti prevareni od strane HDZ-a,jer da su išli sa onima iz SDP-a,bilo bi sve pošteno,teklo bi mlijeko i med,a kad bi otvorili slavinu,iz nje bi umjesto vode teklo zlato.Boli vas što niste uspjeli srušiti vladu,što neće maknuti ministra kultute usprkos svim lažima i objedama koje mu stavljate na teret.Patite najmanje 4 godine,a po Bogu i pravdi,nadam se da nećete na vlast doći nikada više!!!!

Avatar Sandokan
Sandokan
08:08 10.02.2016.

Petrov i Grmoja štite "udbaše"? Da štite jer lustracijom kojoj se oni protive ne bi smo saznali ništa novo. Manje više svako u svojoj sredini zna tko je gdje prije bio i čiji ćaća i djed su što bili! Ipak, da li bi smo u procesu lustracije ipak saznali nešto i to možda o poznatim i manje poznatim svećenicima i ćaćama i didovima poznatih MOSTovaca?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije