Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP-OV ZASTUPNIK

Klarin napao poreznu reformu: Mjere će ići u korist samo bogatima

Ivan Klarin
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/3
26.10.2016.
u 16:02

"Na temelju jedne prosječne plaće netko će zaraditi oko 200 kn, a troškovi će mu porasti od 500 do 1000 kn"

Saborski zastupnik SDP-a i načelnik općine Tisno Ivan Klarin obrušio se jučer na tiskovnoj konferenciji u Šibeniku na najavljenu novu poreznu reformu. Poručio je kako će ona toliko naštetiti proračunima općina i gradova da će one jednostavno biti prisiljene kompenzirati gubitke podizanjem ostalih izvornih prihoda.

– Jedinice lokalne samouprave zbog nove će reforme morati dizati ostale izvorne prihode kao što su prirez i komunalna naknada, što će rezultirati time da će na temelju jedne prosječne plaće netko zaraditi oko 200 kn, a troškovi će mu porasti od 500 do 1000 kn – ustvrdio je Klarin. Rekao je i kako podržava porezno rasterećenje, ali i dodao da se nada da će ono ovog puta ići po “džepu države”, a ne općina i gradova. 

– Ovako će mjere ministra bez jasnih kompenzacijskih mjera ići u korist isključivo bogatima koji u RH primaju plaću veću od 15 tisuća kuna – poručio je Klarin.

>> Vlada treba već ovaj tjedan odlučiti ide li Hrvatska u poreznu reformu od 2017.

>> Marić: Porezna reforma treba proći raspravu u Vladi, implementacija paralelno s prijedlogom proračuna

Komentara 4

OK
okus
16:12 26.10.2016.

I gazda je dobio sto je narucio.

SM
SmellsLikeŠit
09:27 27.10.2016.

Cijeli sustav je napravljen tako da oni koji imaju imati će i više, a oni koji nemaju imati će isto ili manje. I sve bi to bilo u redu da oni koji imaju previše daju onima koji i premalo

GU
gunđo
18:55 26.10.2016.

Što prije provesti reorganizaciju samouprave u državi.Treba smanjiti broj općina na oko 120,županija na 12 kao i izmišljeni broj gradova koji su proglašeni po tko zna kakvim kriterijumima.Sukladno tome vidjeti koji prihodi trebaju pripadati takvim jedinicama a ne državnoj kasi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije