Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kritizirao susjede

Jakovčić u EP-u: Neprihvatljivo je da Slovenija podigne ogradu od žilet-žice

ivan jakovčić
Foto: Europski parlament
16.12.2015.
u 09:35

Nevjerojatno je da se takva žičana ograda podiže čak i na području preko kojeg migranti praktički neće ni prelaziti. To je područje Istre i Gorskog kotara, kaže Ivan Jakovčić

Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić u govoru na plenarnoj sjednici upozorio je na neprihvatljivost odluke slovenske Vlade da podigne ogradu od žilet-žice uzduž hrvatsko-slovenske granice. 

Pozvao je europarlamentarce da podrže građane s obje strane granice koji se protive takvom potezu koji ugrožava tradicionalne dobrosusjedske odnose i normalan život u pograničnom području, posebice u Istri i Gorskom kotaru.  

– Snažno podržavam EK u naporima na jačanju Frontexa. Moramo štititi naše vanjske granice i pojačati kontrolu na njima. No upozoravam na vrlo neugodna zbivanja na granici između dviju članica EU: Hrvatske i Slovenije. Namjera slovenske Vlade da podigne ogradu od žilet-žice uzduž granice od rijeke Mure do Jadranskog mora potpuno je neprihvatljiva. Raduje me što se mnogi slovenski i hrvatski građani zajednički suprotstavljaju takvoj inicijativi. Nevjerojatno je da se takva žičana ograda podiže čak i na području preko kojeg migranti praktički neće ni prelaziti. To je područje Istre i Gorskog kotara. Pozivam vas da pomognete i omogućite građanima s obje strane granice da žive mirnije i sigurnije – rekao je Jakovčić. 

>> Slovensko Delo: 'Bodljikava žica će ostati kao brutalna i jasna slika nestanka Europe u koju smo vjerovali'

Komentara 7

TO
tolitol
11:17 16.12.2015.

Da nije veliki vođa odlučio da će Hrvatska "šarati" po susjedima, ne bi danas bilo ni te ograde. Koliko u Europi ozbiljno doživljavaju našeg Zoku govori i to da nijedan europski političar, medij, a kamoli neka zemlja, nisu ni riječi prozborili protiv izgradnje ograde prema Hrvatskoj. A zašto i bi? Veliki vođa je sa svima posvađan, ministar ostoja mora prvi napuštati sastanke u Bruxellesu jer nema s kime razgovarati. A Jakovčić kao Jakovčić. Zna on dobro da mjesto u Bruxellesu ima zahvaljujući isključivo velikom vođi.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
12:07 16.12.2015.

Do kud se stiglo s istragom nakon prijave austrijskog državljanina o traženju mita ovog vrlog EU parlamentarca ?

DU
Deleted user
10:18 16.12.2015.

Što on to poziva građane da ne poštuju političke odluke svojih vlada? strašno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije