Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Jakovčić:

'Sud je potvrdio da smo u slučaju Dajla bili u pravu'

Ivan Jakovčić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
01.09.2015.
u 15:18

Vrlo mi je žao što se je zbog tog slučaja naš biskup Milovan morao povući, rekao je eurozastupnik

Eurozastupnik IDS-a Ivan Jakovčić danas je u priopćenju izrazio zadovoljstvo presudom Općinskog suda u Puli prema kojoj talijanski benediktinski red nema pravo na zemljište oko samostana Dajla. Jakovčić podsjeća da je uvijek isticao kako je slučaj Dajla pravno razriješen još nakon Drugog svjetskog rata te da ta imovina pripada župi Dajla i Porečko-pulskoj biskupiji. Jakovčić dodaje da, poput mnogobrojnih vjernika u Istri, žali što je zbog slučaja Dajla porečko-pulski biskup Ivan Milovan ranije umirovljen.

– Iznimno me raduje posljednji razvoj događaja i sudska presuda u slučaju benediktinskog samostana u Dajli. Uvijek sam tvrdio da je slučaj samostana u Dajli odavno razriješen te da ta imovina pripada nama. Ova sudska presuda pokazuje da smo bili u pravu. No, vrlo mi je žao što se je zbog tog slučaja naš biskup Milovan morao povući. Njegovo svojedobno povlačenje s mjesta biskupa mnogi su vjernici u Istri teško prihvatili. I mene je, kao vjernika, taj čin teško pogodio. Sudska presuda potvrdila je ono u što smo bili uvjereni: da Dajla pripada nama, a ne nekom drugom te da je to pitanje pravno razriješeno još nakon Drugog svjetskog rata – rekao je Jakovčić u priopćenju.

>> Sudski epilog: Benediktinci iz Italije nemaju pravo na Dajlu

>> Biskup koji je umirovljen jer nije popustio lobijima: Donio sam najbolju odluku

Komentara 2

OS
osica
15:32 01.09.2015.

Opet se ovaj "kiti tuđim perjem"

MA
matia
15:48 01.09.2015.

a jedan mali referendumić zsa pitanjem da li ste za našu samostalnu crkvu,hrvacku.ili ste da ovi talijani iz vatikana upravljaju našim stadom. valjda nam je slučaj dajla konačno otvorio oči.zar da nam talijani(kako bi lijepo reko englez) i rimski biskupbiskup vlada našim ovčicama?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije