Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAB ODAZIV

Greenpeace: 94% građana glasalo protiv izgradnje Plomina C

plomin C referendum
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/13
29.03.2015.
u 20:56

Diljem Labina postavljeni su transparenti koji pozivaju na glasanje protiv izgradnje TE Plomin C

Labinjani i mještani općine Labinštine, njih oko 20.000, danas su izašli na savjetodavni referendum o budućem energentu novoga bloka C termoelektrane u Plominu.

Greenpeace je večeras nakon zatvaranja biračkih mjesta izvijestio kako se protiv izgradnje izjasnilo 94% građana Labinštine koji su izašli na referendum te da je ukupna izlaznost na referendum prema neslužbenim rezultatima bila 36%.

Referendumsko pitanje glasilo je: Jeste li za izgradnju TE Plomin C na ugljen? Odaziv je do 11 sati bio slab. U Labinu je bio 15% , Svetoj Nedjelji 14%, Raši 11%, Pičnu 8% i Kršanu samo 6%. Mještani su ogorčeni što se o tako važnu pitanju za njihov život - odlučivalo mimo njih. Diljem Labina izvješeni su transparenti koji pozivaju na glasanje protiv izgradnje TE Plomin C na ugljen.

Biračka mjesta u Gradu Labinu i svim općinama Labinštine - Krsanu, Pićanu, Raši i Svetoj Nedelji, bila su otvorena od 7 do 19 sati. Među prvima je glasovao gradonačelnik Labina Tulio Demetlika koji je na glasačko mjesto u starom gradu Labina došao u pratnji supruge.

>> Hrvati ne žele termoelektrane na ugljen

Komentara 23

ZD
zdepar
10:58 29.03.2015.

iako bi , po sastavu stanovništva, rado vidjeli da Hrvatska propada, labinjoni se ovdje bore isključivo za svoje dupe, želim im svu sreću - zbog Hrvatske

PO
portugisac
12:47 29.03.2015.

Nema Hrvatskoj napretka dok se ne maknu kukurikavci. Ovaj referendum je nevažeči ako ne izađe preko 50% građana a po svemu sudeči neće ih biti niti 20%. Jadni smo mi jer smo protiv svega. Golf igralište NE, Termoelektrana Ploće NE, Spalionica smeća Jakuševac NE, Termoelektrana Plomin NE ....... i da ne nabrajam. Mi smo tunguzija. U Njemačoj i Austriji su spalionice smeća u centrima gradova a kod nas ne može niti 20 km izvan. Vlast dozvoljava anarhiju. ili tolerira torturu "Živoga zida". Pa gdje toga ima nego samo tamo gdje je vlada totalno nesposobna.

JA
jamanuša
16:52 29.03.2015.

samo vi gradite filtere u funkciju i nema brige struja se mora proizvodit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije