Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Društvo mrtvih poduzetnika

Ispred Porezne objesili dvije lutke: Preimenujte Aveniju Dubrovnik

Avenija mrtvih poduzetnika
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
29.06.2015.
u 10:44

Inicijativa koja se predstavlja kao "Hrvatsko društvo mrtvih poduzetnika" traži da se Avenija Dubrovnik preimenuje u "Aveniju mrtvih poduzetnika".

Uz zgradu Porezne uprave u zagrebačkoj Aveniji Dubrovnik jutros su osvanule dvije obješene lutke uz natpis "Aleja mrtvih poduzetnika".

Inicijativa koja se predstavlja kao "Hrvatsko društvo mrtvih poduzetnika" poslala je priopćenje u kojem traži da se Avenija Dubrovnik, gdje je smještena Porezna uprava Zagreb preimenuje u "Aveniju mrtvih poduzetnika".

Predviđaju stabilan rast članstva

"Društvo smatra kako je dobra prilika da se tim činom okruni višegodišnje razdoblje izrazito pozitivnog trenda u broju novih živih mrtvaca poduzetnika. Tom prigodom dvoje članova Društva, objesilo se 29. lipnja, u ranojutarnjim satima o krošnje drveća u blizini zgrade Porezne uprave na Aveniji, zajedno s natpisom na kojem se nalazi prijedlog novog imena", piše u priopćenju, pišu 24 sata.

"Mogućnost pokretanja novih poduzeća, bezbroj procedura pri pokretanju posla, izdavanju dozvola, plaćanju poreza, sudskim procesima, (ne)učinkovitost  i (ne)korumpiranost pravosuđa i javne administracije, zajedno s postojano visokim poreznim opterećenjem i ustrajnošću Porezne uprave u traženju propusta i promptnom kažnjavanju poduzetnika u šumi bujajućih novih propisa, čine idealno okruženje za uspješan razvoj novih generacija mrtvih poduzetnika", naglašavaju iz Inicijative te predviđaju "stabilan rast" svog članstva. 

>>Za socijalne poduzetnike 180.000 kuna

>>'Poduzetnici se stvaraju već u vrtiću'

Komentara 8

DU
Deleted user
12:44 29.06.2015.

Poduzetnici si već tepaju međusobno "oduzetnici" odnosno gdje Porezna zvizne, tu trava više ne raste. Zato i zjapi prazno toliko poslovnih prostora, jerbo tvrtku osnuješ za 10 kn - odmah na šalteru ti uruče snop uplatnica od par tisuća...

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
11:58 29.06.2015.

Ovu zvjer od porezne nebi pet bogova moglo nahranit, banke su mali miševi naspram ovih, žderu sve živo pred sobom....

SF
Sv Franjo
11:51 29.06.2015.

Oni traže pokoj vječni.Pa več su ga dobili.A ni to ne kuže.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije