Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uz barjak rh i eu

Zastava ispred Ministarstva branitelja je zastava – Hercegbosanske županije

zastava
Foto: Twitter
25.04.2016.
u 21:00

Vlada: MUP je ustvrdio da se u pogledu njezina isticanja ne bi mogle primijeniti odredbe Zakona o grbu, zastavi i himni RH

Premda na platou ispred Ministarstva branitelja već dulje vrijeme nema nikakvih aktivnosti, osim šačice najupornijih prosvjednika, nazočnost šatora još uvijek izaziva pozornost javnosti.

Na jednom od tri jarbola u neposrednoj blizini šatora slučajni prolaznik Ivan Kišić uočio je, pokraj hrvatske zastave i zastave Europske unije, i treću zastavu njemu nepoznata podrijetla pa se o svemu oglasio na Twitteru.

Potom je na službeni profil Vlade odaslao sljedeći upit: “Ove dvije desne zastave prepoznajem, no koja je ovo lijevo izložena ispred Ministarstva branitelja”.

Premda je riječ o zastavi Hercegbosanske županije, najveće od ukupno deset županija u Federaciji BiH, iz Vlade su mu odgovorili kako je riječ “o zastavi tzv. Hrvatske Republike Herceg Bosne” te za sve dodatne informacije uputili tviteraša u Ministarstvo branitelja.

"Sukladno novinarskim upitima i napisima obavještavamo vas da je zastava tzv. Hrvatske Republike Herceg Bosne, koja je izložena ispred zgrade Ministarstva branitelja na Trgu Nevenke Topalušić 1, u nadležnosti prosvjednika hrvatskih branitelja, te je ista postavljena od prvog dana prosvjeda", navodi se u priopćenju Ministarstva branitelja upućenom medijima.

>> Hrvati iz BiH uspostavili dvije republike; Herceg Bosnu i BiH

>> Dvojica pripadnika HVO optuženi za ratne zločine nad Bošnjacima u Stocu

Komentara 246

GR
gregory
15:14 25.04.2016.

Dokle više, pa ovo je nevjerojatno postalo, koliko samo snage imate, vi nepismena jugokomunistička omladino? Ovo je zastava Hercegbosanske Županije, legitimne, legalne i postojeće Županije u Federaciji BIH, koja je nastala po uzoru na nekadašnju zastavu HB, zastavu Hrvatskog naroda u BIH....ovaj jadnik koji će pisati pismo Europskoj komisiji a osnove hrvatske povijesti ne zna...jadno.

Avatar Feniks
Feniks
15:29 25.04.2016.

Županija u federaciji ima istu zastavu!

Avatar lazarus
lazarus
15:29 25.04.2016.

Ovo je zastava hrvatskog naroda u BiH, i nije tzv Herceg Bosna pošto i sad imam (istekla) vozačku izdatu od "FBiH HR HB"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije