Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje Rončeviću

Isporuka kamiona kasnila jer je MORH zahtijevao preinake

rončević
Tomislav Miletić/PIXSELL
11.02.2010.
u 15:24

Posao je sklopljen, izjavili su svjedoci, nakon sastanka u Ministarstvu obrane koji je vodio pomoćnik ministra Bačić. On im je rekao da je njihova ponuda bila najpovoljnija na javnom nadmetanju koje je bilo poništeno zbog nedostatka novca.

Kamioni zbog kojih se vodi sudski postupak protiv bivšeg ministra obrane Berislava Rončevića i pomoćnika Ive Bačića isporučeni su sa zakašnjenjem jer su - na zahtjev Ministarstva obrane - morali biti prepravljeni. O tome su danas, na suđenju na zagrebačkom Županijskom sudu, svjedočili direktor i zaposlenik Eurokamiona Ivica Rilje i Marko Vukoja.

Posao je sklopljen, izjavili su svjedoci, nakon sastanka u Ministarstvu obrane koji je vodio pomoćnik ministra Bačić. On im je rekao da je njihova ponuda bila najpovoljnija na javnom nadmetanju koje je bilo poništeno zbog nedostatka novca te da sad može s Eurokamionom sklopiti izravnu nagodbu. Bačić je, izjavili su svjedoci, tražio popust na cijenu zbog avansnog plaćanja.

Ugovor o prodaji 39 kamiona sklopljen je potkraj 2004. godine, a kamioni su isporučeni u drugoj polovici 2005. godine, sa zakašnjenjem, pa su morali platiti i penale. Svjedoku Vukoji pitanje je postavio i sam optuženi Bačić, o tome je li natječaj proveden po uobičajenoj praksi, kao i drugi natječaji, a Vukoja je odgovorio potvrdno. Na pitanje USKOK-ove tužiteljice Ksenije Pavić Vukoja rekao je i da je to bio jedini natječaj na kojemu su sudjelovali kao poduzeće.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije