Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA NADSTREŠNICE

Iskazi svjedoka zakonit su dokaz, odluka o optužnici krajem siječnja

13.10.2016., Zagreb - Davor Jelavic dolazi na sjednicu optuznog vijeca na Zupanijski sud. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
09.01.2017.
u 07:00

USKOK Davora Jelavića i još četiri osobe tereti da su raznim zloporabama oštetili Grad Zagreb za oko 12 milijuna kuna

Iskazi svjedoka koji su ispitani u USKOK-u, nakon što je USKOK podigao pa povukao optužnicu u aferi Nadstrešnice, zakonit su dokaz i ostaju u spisu, odlučio je Vrhovni sud, odbacivši žalbu optužene Vesne Lubin.

Izdvajanje iskaza, među kojima je i iskaz njezina suoptuženika Antona Fabeka, njezina je obrana tražila na sjednici optužnog vijeća u listopadu, no zagrebački Županijski sud taj je zahtjev odbio.

Na tu odluku obrana Vesne Lubin žalila se Vrhovnom sudu, koji je pak žalbu odbio, smatrajući da je od trenutka podizanja prve optužnice u aferi Nadstrešnice u prosincu 2014. pa do trenutka podizanja izmijenjene optužnice u lipnju 2016., USKOK radio sve u skladu sa zakonom i svojim zakonskim ovlastima.

Nakon ovakve odluke Vrhovnog suda, spis je ponovo vraćen zagrebačkom Županijskom sudu koji će o pravomoćnosti optužnice raspravljati 27. siječnja.

USKOK u aferi Nadstrešnice tereti Davora Jelavića, bivšeg pročelnika gradskog Ureda za prostorno uređenje i izgradnju grada, njegovu pomoćnicu Vesnu Lubin, Petka Gavrilovića, direktora tvrtke Gramont, Mladena Siketića, direktora Nering projekta, i Antuna Fabeka, bivšeg predsjednika uprave TŽV Gredelja, za zloporabe kojima je Grad Zagreb oštećen za oko 12 milijuna kuna.

Jelavić, osim ove, ima optužnicu i za aferu GUP, koja je pravomoćna. 

>> Odbijen zahtjev obrane, spis se seli na Vrhovni sud

Komentara 5

AG
agava
12:55 09.01.2017.

I na kraju ništ od svega. Samo zabavljanje naroda. Trakavica če trajati nekoliko godina, malo če biti bolestan jedan, malo drugi, pa ako i tko bude osudjen, osudu če poništiti Ustavni sud zbog proceduralnih pogrešaka. Nije prvi put, sve je več vidjeno.

DE
demokršćanin
13:10 09.01.2017.

Nižu se afere za aferom no krajnji rezultat svih tih afera je ili zastara ili nekakva drugačija izmišljotina našeg sudstva .Kada bi se se okrivljenicima oduzela sva imovina za koju ne mogu dokazati porijeklo zaustavilo bi se ovakvo bezgranično pljačkanje poštenog naroda koji nije u mogućnosti krasti uz podršku povlaštenih.

VI
Vito
07:57 09.01.2017.

Zar bu se milan bandić ponovo izvukao??? _______ Pa on mu je bio šef i bez njega se ništa nije smijelo raditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije