Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekskluzivno

INTERVJU GODINE J. Perković: Moja istina o Udbi, stvaranju RH, Đurekoviću...

josip perković
Foto: Boris Ščitar
1/3
29.12.2013.
u 09:15

Slučaj Đureković, uvoz oružja za vrijeme embarga, početak pobune Srba u Hrvatskoj, emigracija, stvaranje HDZ-a i odnos sa Tuđmanom, sukob s Aleksandrom Vasiljevićem, tajna zlatnog kaleža Alojzija Stepinca, podmetanje bombi na Jadranu, raketiranje Banskih dvora…

Bivši šef tajnih službi Josip Perković samo dva dana prije no što će sud odlučivati o njegovu izručenju Njemačkoj u velikom životnom intervjuu Večernjem listu govori o ubojstvu Stjepana Đurekovića, terorističkim akcijama na Jadranu, početku pobune Srba u Hrvatskoj, svom odnosu s Tuđmanom, prvom osnivačkom Saboru HDZ-a, skupini Labrador, naoružavanju Hrvatske u vrijeme embarga, bombardiranju Banskih dvora, zlatnom kaležu Alojzija Stepinca, suparništvu s Aleksandrom Vasiljevićem, popisu suradnika UDBE i mnogim drugim temama iz novije hrvatske povijesti.

Perković govori o operativnoj akciji nadzora Đurekovića te tko su mu bili suradnici koji su u Njemačkoj nadzirali bivšeg direktora Ine. Kako je uspostavljao suradnju, zašto su tadašnje službe pratili pripadnike emigracije, koja je bila u tome njegova uloga.

Perković govori i o tome kako će se braniti pred sudom, zašto nije svjedočio pred njemačkim sudom u Munchenu, koje detalje iz presude smatra netočnima, te koja je bila uloga Krunoslava Pratesa, osuđenog na doživotni zatvor, u samom slučaju.

U prvom velikom intervjuu čovjeka zbog kojega se krenulo u izmjene Ustava otkriva se i kako je i kada krenula puzajuća agresija na Hrvatsku, kako se upoznao s Tuđmanom I koji su mu bili prvi zadaci.

Pročitajte kako je šef tajne službe u bivšoj državi postao šef tajne službe i u novoj hrvatskoj državi...

>>Cijeli intervju s Josipom Perkovićem pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljak 30. prosinca

Komentara 210

CR
crocro
09:51 29.12.2013.

U svojim izjavama gosp. Perković želi stvoriti dojam pred hrvatskim narodom da je "hrvatski mučenik", te da hrvatski građani moraju stati iza njega pod svaku cijenu pa i cijenu zavade sa cijelim svijetom. Umjesto da se pravda i igra uloguu "hrvatskog mučenika" bilo bi pošteno da se prijavi u policiju i zatraži žurno izručenje njemačkom pravoduđu i neka tamo pokuša obraniti svoju navinost na navode njemačke optužnice. Zašto on uopće ima priliku davati intervjue i jednostano iznostiti svoje obrane i iznostiti što je sve učinio za Hrvatsku. Za Hrvatsku će najbolje osvjetliti obraz ako sam zatraži izručenje njemačkom pravosuđu i tamo dokaže svoju nevinost na optužbe. Biti će vrlo zanimljivo vidjeti da li će akcija započeti 01. siječnja i koliko će trajati postupak izručenja Njemačkoj. A on se čvrsto drži zabijenih noktiju za štokove kućnih vrata.

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
09:54 29.12.2013.

Ne zanima nas, iznijet češ ti svoju obranu fino u Njemačkoj.

Avatar maraaa
maraaa
09:57 29.12.2013.

istinu ti reci na sudu u njemačkoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije