Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Intervju - Davor Bernardić: SDP će zaustaviti prodaju HEP-a

Naslovnica 14.1.
Foto: VL
14.01.2017.
u 00:02

"Struja je kao i voda, struju se ne prodaje. O njoj ovise umirovljenici, bolnice, škole, gospodarstvo…"

Davor Bernardić nije ni dva mjeseca na čelu SDP-a, a već se u stranci čuju prijetnje da će ga rušiti nastavi li stranački rejting i dalje padati i doživi li stranka poraz na lokalnim izborima.

O tome, aferama koje potresaju SDP, odnosima u stranci, Vladi, Ini i pripremama za lokalne izbore razgovaramo s predsjednikom SDP-a nakon sjednice Predsjedništva stranke.

Što je s Inom. Koji je konačni stav SDP-a?

Jedna od mojih prvih odluka kao predsjednika SDP-a bila je da odemo u rafineriju u Sisak, nađemo se s predstavnicima sindikata i upozorimo da se proizvodnja i radnici moraju zaštititi. Kad je premijer najavio da će Vlada otkupiti Inu, to smo podržali jer mislimo da je dobro da vratimo hrvatsku energetsku neovisnost. Ako nismo u stanju kao drugi najveći dioničar upravljati Inom, onda je dobro da Inu vratimo u hrvatske ruke. Nakon toga je uslijedilo petljanje i priča da će se za kupnju Ine prodavati HEP. Struja je kao i voda, struju se ne prodaje. O njoj ovise umirovljenici, bolnice, škole, gospodarstvo… HEP ima golem potencijal za razvoj, pogotovo kad su posrijedi obnovljivi izvori energije. Dionicu budućnosti ne prodajete, nego je jačate i tek ojačanu stavljate u poziciju da Hrvatska od HEP-a ima puno više koristi nego sada. To što Vlada radi je sumnjivo, posebno zato što je, kad su HDZ i privatizacija u istoj rečenici, okus još uvijek gorak. Uvije su afere, Sanader, Hernadi, afera Konzultantica, privatizacija 90-ih… Dužni smo biti oprezni i držati ih na oku. Ne podržavamo privatizaciju HEP-a da bi se kupila Ina.

>>Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

Donosimo i sljedeće teme:

>>Predsjednica ljutita: Dalija Orešković manipulira, što smo joj poslali, poslali smo

>>Uvjet za pomirenje priznanje Srbije da je nacionalizam krenuo od njih

>>Odlazak Kostelića: Ovo je bila moja zadnja utrka, vraćam se kući

>>Stvaramo li od svoje djece strojeve ili ljude sposobne za samostalan život

>>Stiže internet kojem hakeri neće moći ništa

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 25

FD
franjo.durinic
20:43 13.01.2017.

Nemoj da zaboraviš podmiriti troškove arbitraže

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
21:30 13.01.2017.

Nebute vi nis zaustavili jer ni ne postojite a ni nemate podrsku nit ju bute dobili jedino da se ujedinite sa 365 strankom oni sve prihvacaju i bivse drugove j sadasnje a i ne zanima ih povijest al bernardicu mlad si nisi bil komunista pa to iskoristi lustracija koje,se svi koje

B2
bokida 2
21:30 13.01.2017.

Šta je tim ljudima u glavi kad žive još u prošlom stoljeću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije